Održan početni sastanak projekta "Widespread School"
Održan početni sastanak projekta "Widespread School"
U organizaciji vodećeg partnera od 13. do 15.12.2023. godine u gradu Reggio Emilia (Italija) održan je početni sastanak projekta WIDESPREAD SCHOOL

U sklopu provedbe projekta „Widespread School: Innovating Teaching Approaches Outside the Classroom", skraćenog naziva Widespread School, u organizaciji vodećeg partnera, od 13. do 15. prosinca 2023. godine u gradu Reggio Emilia (Italija) održan je početni sastanak projektnih partnera.

Prvog i drugog dana posjete domaćini su s projektnim partnerima obišli nekoliko lokalnih institucija s ciljem razmjene iskustava i primjera dobre prakse, a ujedno se održala i radionica u koordinaciji UNIMORE i Sveučilišta u Gironi na kojoj su se prikupljala znanja i iskustva polaznika odnosno započelo definirane smjernica koje će odabrani učitelji/ice u sljedećoj fazi provedbe projekta implementirati u svom radu. 

Trećeg dana službene posjete gradu Reggio Emilia u Italiji, projektni partneri održali su partnerski sastanak na kojem se upoznalo s nadolazećim aktivnostima, a dio sastanka bio je posvećen administrativnim i financijskim pitanjima vezanima za projekt. 

Uslijed nepredviđenih okolnosti koje su onemogućile dolazak predstavnika Grada Zadra na sastanak, predstavnica Grada Zadra prisustvovala je sastanku i radionici putem online platforme Zoom. 

Prilikom iznošenja zaključaka sa sastanaka, dogovorio se termin održavanja sljedećeg po redu partnerskog sastanka u Gironi u svibnju 2024. godine.

Podsjećamo, projekt je financiran iz programa Erasmus+ (KA220-SCH - Cooperation partnerships in school education) te proizlazi iz iskustva “Scuola Diffusa” koja je nastala u Reggio Emiliji tijekom pandemije Covid-19 kao rješenje za promicanje nastavka nastave uživo tijekom zdravstvene krize. Crpeći inspiraciju iz iskustva Scuola Diffusa, projekt ima za cilj revolucionirati metode podučavanja izvan tradicionalnih učionica promicanjem integracije pristupa obrazovanja izvan učionice (Education Outside the Classroom - EOC) unutar obrazovnog konteksta partnera, razmatrajući zajednice kao vrijedne obrazovne resurse i obogaćujući školske sustave. Drugim riječima, primarni ciljevi uključuju poboljšanje kvalitete osnovnog i nižeg srednjeg obrazovanja, jačanje kompetencija nastavnika i pozitivan utjecaj na učenike poticanjem ključnih kompetencija kao što su kritičko razmišljanje i kreativnost.

 

Više informacija o samom projektu može se pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.grad-zadar.hr/eu-projekt/widespread-school-75.html

 

 

Vezane fotografije

Održan početni sastanak projekta "Widespread School" Održan početni sastanak projekta "Widespread School" Održan početni sastanak projekta "Widespread School" Održan početni sastanak projekta "Widespread School" Održan početni sastanak projekta "Widespread School"