Učenička razmjena Terezvaros i Zadar
Učenička razmjena Terezvaros i Zadar

U petak, 16. rujna 2022. U Velikoj vijećnici gradonačelnik Branko Dukić i pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić sa suradnicima primili su sudionike ovogodišnje školske razmjene,  učenike osnovne škole Theresa Town iz Terezvarosa i njihove domaćine iz  O. Š. Kruna Krstića iz Zadra u pratnji njihovih nastavnika i ravnateljice Jasmine Matešić.

Grad Zadar i Grad Terezvaros (VI. okrug Budimpešte) sklopili su Sporazum o prijateljstvu i suradnji 30. lipnja 2015. godine i već sljedeće godine dvije lokalne samouprave financijskom potporom omogućile su školsku razmjenu i projekt zajedničkog učenja engleskog jezika pod nazivom CHAT (Croatian-Hungarian Alliance Team). Projekt se od početka provodi s velikim entuzijazmom s obje stane i uz unapređenje znanja, odnosno vještina komuniciranja na engleskom jeziku pokazao je izuzetnu važnost sklapanja izravnih kontakata i prijateljstava, upoznavanja drugih sredina i kultura, te je, nakon dvije godine prekida radi pandemije korone, nastavljen s još većim žarom.

Sudionici projekta imali su veoma bogat i raznovrstan program koji su pripremile nastavnice engleskog jezika O. Š. Krune Krstića. Uz radionice i učenje engleskog jezika imali su priliku razgledati Zadar i Nin i upoznati se s njihovom kulturno-povijesnom baštinom, organiziran je izlet u Park prirode Vransko jezero i posjet Ornitološkom rezervatu Kamenjak te ručak u Maškovića hanu.

Vezane fotografije

Učenička razmjena Terezvaros i Zadar Učenička razmjena Terezvaros i Zadar Učenička razmjena Terezvaros i Zadar Učenička razmjena Terezvaros i Zadar Učenička razmjena Terezvaros i Zadar