Donesena odluka o odabiru izvođača za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom „Biljane Donje“
Donesena odluka o odabiru izvođača za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom „Biljane Donje“
Kao ekonomski najpovoljnija, ocijenjena je ponuda tvrtke „RIKO“, d.o.o., Bizjanova 2, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Nakon provedenog postupka pregleda i ocjenjivanja pristiglih ponuda te osiguranja dodatnog sufinanciranja, tvrtka Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije donijela je odluku o odabiru izvođača radova na projektiranju i izgradnji Centra za gospodarenje otpadom „Biljane Donje“. Od dvije elektronski pristigle ponude kao ekonomski najpovoljnija ocijenjena je ponuda tvrtke „RIKO“, d.o.o., Bizjanova 2, 1000 Ljubljana, Slovenija, Nacionalni identifikacijski broj: SI 48222917. Iznos odabrane ponude je 368.492.963,75 kuna bez PDV-a odnosno 460.616.204,69 kuna s PDV-om.

Zapisnik o pregledu i ocjeni ponuda s prilozima te Odluka o odabiru objavljeni su na Elektroničkom oglasniku javne nabave (www.eojn.hr), čime je na snagu stupio zakonom definirani rok mirovanja, odnosno žalbeni rok.

Kako je vrijednost valjanih zaprimljenih ponuda prelazila  procijenjenu vrijednost nabave, prije donošenja odluke o odabiru tvrtka Eko d.o.o., kao Naručitelj u postupku, osigurala je sufinanciranje razlike između procijenjene vrijednosti nabave i odabrane ponude. Odluke o dodatnom sufinanciranju u iznosu od 10% navedene razlike donijeli su Zadarska županija, Grad Zadar i Grad Benkovac, kao suvlasnici tvrtke Eko d.o.o. i budućeg CGO-a, dok će se ostatak iznosa od 90% osigurati iz fondova EU i nacionalnih izvora.

Rok za žalbu traje 10 dana od dana objave odluke o odabiru te će se po njegovom isteku odnosno rješenju eventualnih žalbi stvoriti preduvjeti za potpisivanje ugovora i početak radova na projektiranju i izgradnji Centra za gospodarenje otpadom „Biljane Donje“.

Projekt izgradnje CGO-a „Biljane Donje“ sufinanciran je sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz Kohezijskog fonda.