Izgradnja CGO Biljane Donje
Izgradnja CGO Biljane Donje
Potpisan Ugovor za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje.

U Koncertnoj dvorani Kneževe palače Dino Perović, direktor tvrtke Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije i g. Janez Škrabec, direktor tvrtke RIKO d.o.o. potpisali su Ugovor za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje. Ugovor je vrijedan 368.492.963,75 kuna, a predviđen završetak radova je u drugoj polovici 2022. godine. Potpisivanju su nazočili i Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Božidar Longin, župan Zadarske županije,  Branko Dukić, gradonačelnik Grada Zadra, Tomislav Bulić, gradonačelnik Grada Benkovca i Dubravko Ponoš, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

Gradonačelnik Dukić istaknuo je kako je ovo povijesni dan za Zadar i Zadarsku županiju jer, osim što počinje izgradnja samog Centra, ona je i preduvjet za sanaciju odlagališta Diklo, bolne točke ne samo Dikla nego i cijelog grada. Ovo je jedan od strateških projekata grada, uz odvodnju, kojima podižemo standard zaštite okoliša i gospodarenja otpadom na jednu novu razinu.

Ministar Ćorić također je naglasio važnost očuvanja i brige o okolišu, posebno uzevši u obzir važnost turizma za hrvatski BDP, što zaštitu okoliša čini prvim prioritetom.

Projekt sufinanciraju Europska unija iz Kohezijskog fonda u maksimalnom iznosu od 70,652 % (Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.,  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u maksimalnom iznosu do 19,348% te Županija, gradovi i općine na području Zadarske županije u iznosu do 10% vrijednosti projekta.

 

Vezane fotografije

Izgradnja CGO Biljane Donje Izgradnja CGO Biljane Donje Izgradnja CGO Biljane Donje Izgradnja CGO Biljane Donje Izgradnja CGO Biljane Donje Izgradnja CGO Biljane Donje Izgradnja CGO Biljane Donje Izgradnja CGO Biljane Donje Izgradnja CGO Biljane Donje