Posjet potpredsjednika Vlade RH g. Borisa Miloševića  gradilištu CGO-a Biljane Donje
Posjet potpredsjednika Vlade RH g. Borisa Miloševića gradilištu CGO-a Biljane Donje
Dajem svoju punu podršku projektu izgradnje CGO-a.

U subotu, 2. listopada 2021. godine gradilište Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje posjetio je potpredsjednik Vlade RH zadužen za socijalna pitanja te ljudska i manjinska prava g. Boris Milošević.

U Biljanima Donjim dočekali su ga Dino Perović, direktor tvrtke Eko d.o.o., investitora ovog, trenutno najvećeg infrastrukturnog projekta u Zadarskoj županiji te Stevo Jokić, Rade Drača i Đoko Bjedov iz Inicijativnog odbora Biljane Donje – zapad.

Ispred suvlasnika tvrtke Eko d.o.o. sastanku s potpredsjednikom Vlade nazočili su dogradonačelnik Grada Zadra Ante Babić te predstavnici Zadarske županije Zvonimir Dorkin i Helen Bošković.

Nakon obilaska gradilišta potpredsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo napretkom radova na CGO-u, te obećao potporu projektu kao i mještanima Biljana Donjih koji su prvi susjedi budućem Centru.

„Došao sam vidjeti kako napreduje Centar i dati podršku mještanima Biljana Donjih – zapad kako bi riješili svoje životne infrastrukturne probleme, a to je voda, cesta i društveni dom. Dajem svoju punu podršku kako projektu izgradnje CGO-a, tako i mještanima koji još uvijek nemaju vodu, a i cesta im je u jako lošem stanju, kazao je Milošević“.

Direktor tvrtke Eko d.o.o. Dino Perović upoznao je potpredsjednika Vlade o problemima na koje se nailazi u realizaciji projekta izgradnje CGO-a, a među najvećim preprekama istaknuo je kašnjenje u izgradnji trafostanice zbog čega postoji bojazan da će Centar biti izgrađen prije nego se osigura priključak na električnu energiju. Milošević se složio kako taj problem treba riješiti kako bi Centar krajem sljedeće godine mogao biti stavljen u funkciju, čime bi sva odlagališta otpada na području Zadarske županije, kao i ono u Diklu, bila zatvorena.

Vezane fotografije

Posjet potpredsjednika Vlade RH g. Borisa Miloševića  gradilištu CGO-a Biljane Donje Posjet potpredsjednika Vlade RH g. Borisa Miloševića  gradilištu CGO-a Biljane Donje Posjet potpredsjednika Vlade RH g. Borisa Miloševića  gradilištu CGO-a Biljane Donje