ZagrebYouth#challenge u sklopu projekta European Coworking Network   
ZagrebYouth#challenge u sklopu projekta European Coworking Network  
Izazov za sve mlade od 18-30 godina koji su zainteresirani za razvoj dobrih ideja i upoznavanje novih ljudi.

U organizaciji Impact Hub Zagreba 29. i 30.rujna 2016. godine održava se ZagrebYouth#challenge koji predstavlja izazov za sve mlade od 18-30 godina koji su zainteresirani za razvoj dobrih ideja i upoznavanje novih ljudi. U prostorijama Impact Hub Zagreba, timovi mladih i mentora radit će na dizajnu poduzetničke ideje kombinirajući 3 hashtaga na temu #mojgrad. Sudionici ne moraju imati ni tim ni ideju, već samo želju za sudjelovanjem čime mladi šire svoje znanje o poduzetništvu i sudjeluju u zanimljivim diskusijama, upoznaju iskusne stručnjake i još mnogo toga.

U sklopu ZagrebYouth#challenge prvi put će se implementirati i obrazovni modul „Postani poduzetnik“ kao projektni rezultat Grada Zadra. Cilj modula je poticanje mladih da svoje ideje za potencijalne projekte, proizvode ili uslge pretoče u stvarnost te poticanje samozapošljavanja, poduzetništva mladih, kreativnosti i preuzimanja incijative. Implementacija ovog obrazovnog modula prilagođena je suvremenim metodama učenja i prati razvoj tehnologije i metodologije.

Obrazovni modul uključuje mini masterclasseve na temu poslovnog razvoja, strategije i komunikacije. Nakon sudjelovanja na mini masterclassovima, timovi će krenuti u razvoj ideje i važne pripreme za "pitch". Pitchevi znače da će se birati najbolja ideja koja će osvojiti nagradu. CityYouth#challenge napravljen je za mlade koje se želi inspirirati i umrežiti kako bi krenuli u pokretanje vlastitih ideja . Prvi takav događaj organizira se u Zagrebu i dio je projekta European Coworking Network koji se u cijelosti financira iz programa Erasmus+.

Međunarodni projektni tim uključuje Impact Hub Zagreb, Grad Zadar, Socialas inovacijas centrs iz Latvije, P-55 Ltd (LOFFICE) iz Mađarske, Sociedad de Promocion Economica de Gran Canaria iz Španjolske, Betacowork Collaborative Working iz Belgije te nositelja projekta Agenciju za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Partneri na projektu ujedno su i operateri coworking prostora u različitim zemljama pa će projekt omogućiti i povezivanje njihovih korisnika te stjecanje novih znanja, iskustava i kontakata kako za coworking korisnike, tako i za one koji upravljaju coworking prostorima.Više o samom projektu možete saznati na www.eucoworknet.com

Vezane fotografije

ZagrebYouth#challenge u sklopu projekta European Coworking Network