Održan Brussels Youth#Challenge Food u sklopu projekta European Coworking Network
Održan Brussels Youth#Challenge Food u sklopu projekta European Coworking Network

Nakon održanih događanja u Zadru, Zagrebu i Gran Canariji (Španjolska) u organizaciji partnera, Betacowork organizirao je prvi Brussels Youth#Challenge Food  koji se održao 7. i 8. travnja 2017. u prostorijama Betacoworka, coworking prostora u Belgiji. Ovo dvodnevno događanje usmjereno je na mlade od 18-30 godina koji se žele inspirirati i umrežiti kako bi krenuli u pokretanje vlastitih ideja.

Brussels Youth#Challenge Food  jedna je od aktivnost projekta European Coworking Network kojeg je pokrenula ZADRA NOVA kao koordinator ovog međunarodnog projekat koji okuplja još 6 partnera iz različitih europskih zemalja (Grad Zadar, Impact Hub Zagreb iz Hrvatske, Socialas inovacijas centrs iz Latvije, P-55 Ltd - LOFFICE iz Mađarske, Sociedad de Promocion Economica de Gran Canaria iz Španjolske te Betacowork Collaborative Working iz Belgije). Projekt ima za cilj promovirati koncept coworkinga među mladima kako bi ih se potaknulo na samozapošljavanje i poduzetništvo te je u cijelosti financiran iz programa Erasmus+.

Projektne aktivnosti i rezultati usmjereni su na poticanje poduzetničkih aktivnosti mladih ljudi s naglaskom na coworking prostore. Stoga je i cilj ovog događanja bio omogućiti mladima da prošire znanja o poduzetništvu, da razviju svoje poduzetničke vještine i da između ostaloga otkriju je li poduzetnički put onaj koji ih zanima te kamo ih to može odvesti. Tijekom ova dva dana, timovi mladih i njihovi mentori zajedno su radili na osmišljavanju poduzetničke ideje kombinirajući tri hashtaga na temu #food kao početna točka prilikom generiranja ideja. Prije konkretne obrade ideja, članovi tima odslušali su masterclassove na temu Razvoj ideja, Generiranje ideja, Razvoj poslovnog modela te Pitching, gdje su sudionici stekli potrebno znanje koje su koristili za razvoj ideje. Sljedeći CityYouth#challenge planiran je u 25.-26.travnja 2017. u Rigi u organizaciji Socialas inovacijas centrs iz Latvije.

Vezane fotografije

Održan Brussels Youth#Challenge Food u sklopu projekta European Coworking Network