Sve je spremno za Davis cup, a Zadar postaje regionalni teniski centar
Sve je spremno za Davis cup, a Zadar postaje regionalni teniski centar
Konferencija za medije uoči početka Davis cup-a.

Sedam dana je do početka Davis kupa na Višnjiku gdje će snage odmjeriti Hrvatska i SAD. Glavni teren i tribine spremne su ugostiti najbolje igrače ove dvije teniske velesile. Uoči održavanja Davis cupa i završetka priprema za održavanje ovog turnira, na središnjem je terenu održana konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, župan Zadarske županije, Božidar Longin i predsjednica HTS-a, Nikolina Babić.

Zadar je sportski grad

Gradonačelnik Dukić je iskazao zadovoljstvo što je Zadar još jednom u ulozi domaćina ovog turnira.

- Zadar je uistinu sportski grad. Ovo je treći put da smo domaćini održavanju Davis cupa u Zadru ali prvi put na otvorenom, zemljanom trenu. Najvažnije je da će ovaj teren ostati gradu i Višnjiku koji je postao pravo sportsko središte, a Grad će uložiti napore kako bi napravio još šest dodatnih trena, kazao je gradonačelnik Dukić, podsjećajući da je ove godine isplaćena i posljednja rata kredita za sportski kompleks Višnjik te da se on može sada dalje razvijati i rasti.

Zadar - prvi regonalni teniski centar u Hrvatskoj

Predsjednica HTS-a, Nikolina Babić, najavila je otvaranje turnira u 10 i 30 sati u petak, 14.rujna, dok samo polufinale počinje u 11 sati.

- Protiv SAD-a imamo skor 4:0 i nadam se da ćemo imati i 5:0 i da ćemo ući u finale. Ove godine naša reprezentacija ima velike šanse za pobjedu što je ova generacija svojim zalaganjem, odanošću, radom talentom i rezultatima zaslužila. Igra se vani ispred osam tisuća gledatelja i to će biti veliki događaj koji će promovirati grad Zadar i Zadarsku županiju, cijelu Dalmaciju i Hrvatsku, kao jednu sportsku zemlju, što dokazujemo kroz sve sportove ali i turističku zemlju u cjelini, istaknula je Babić te pozvala sve ljubitelje tenisa i navijače da u što većem broju dođu.

U ovom trenutku je prodano 60-70 posto ulaznica, ali Babić je izrazila uvjerenje kakao će ovaj preostali dio također biti prodan do kraja tjedna budući da je interes uistinu veliki.

Babić je objasnila kako je Zadar prvi regionalni teniski centar u RH.

- Krećemo iz Zadra. Ovaj se centar razvija sukladno strategiji HTS-a jer je naša vizija i strategija da u svakoj regiji imamo po jedan teniski centar. Ovaj centar ovdje otvara velike mogućnosti za djecu za mlade i napredak tenisa kako bi danas- sutra imali puno više novih Ćilića i Ćorića, kazala je predsjednica HTS-a.

Svi radovi u kratkom roku uspješno privedeni kraju

Zadarski župan Božidar Longin zahvalio je HTS-u na ukazanom povjerenju i pohvalio kako su, unatoč vrlo kratkom vremenskom roku svi radovi uspješno privedeni kraju.

- Jako sam sretan što se ovo događa u našem gradu. Kada me je predsjednica HTS-a pitala hoćemo li stići sve napraviti na vrijeme, ja sam rekao da hoćemo. Zadar je bio domaćin velikih sportskih događaja, no ovaj koji će ovdje odviti idući vikend je zasigurno najveći od svih i to me čini uistinu ponosnim. Očekujemo pune tribine i naravno da sam optimista. Idemo u finale!