Davis Cup na Višnjiku
Davis Cup na Višnjiku
Najavljeno polufinale Davis Cup susreta između Hrvatske i Francuske od 16. do 18. rujna u Zadru.

Na konferenciji za medije u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku najavljeno je polufinale Davis Cup susreta između Hrvatske i Francuske od 16. do 18. rujna. Predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković rekao je kako je Zadar odabran za domaćinstvo ovog susreta zbog izvrsnih uvjeta koje pruža dvorana Krešimira Ćosića, a i zbog očekivane dobre potpore navijača.
-Ovo je prigoda, nakon fantastične pobjede naših tenisača protiv SAD-a, za veliku sportsku promociju hrvatskog tenisa, ali i Zadra i Hrvatske kao sportske i turističke destinacije na francuskom i svjetskom tržištu. Zarada od susreta namijenjena je za podršku razvoja mladih tenisača, pa pozivamo gledatelje da bude puna dvorana i vruća atmosfera.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta također se osvrnuo na značenje ovog susreta za promociju grada: -Ovo je najveći sportski događaj ove godine u Zadru, ali i jedan od najvećih sportskih događaja koje smo ugostili uopće.Zahvaljujem Hrvatskom teniskom savezu što nam je pružio mogućnost koja je dobra za popularizaciju tenisa, promociju Zadra kao destinacije za sportski turizam, što nam je i cilj. Mislim da će ovaj susret pokazati da je izgradnja naše dvorane bila pun pogodak.

Direktor ŠC Višnjik Denis Karlović najavio je cijene karata za susrete Davis Cupa- planirano je 7500 mjesta za publiku, podijeljeno u dva sektora. Prvi sektor (od 1. do 20. reda) imat će cijene od 90 kn za pojedinačne susrete, 70 kn za parove i 200 kn paket karata za sva tri dana. Drugi sektor (od 20. reda na više) imat će cijene od 70 kn za pojedinačne susrete, 50 kn za parove i 150 kn paket karata za sva tri dana.


Već je najavljen dolazak preko 1000 francuskih navijača.

Vezane fotografije

Davis Cup na Višnjiku