Gradonačelnik Dukić obišao nove teniske terene na Višnjiku
Gradonačelnik Dukić obišao nove teniske terene na Višnjiku
Jezgra budućeg teniskog centra na Višnjiku - pripreme za Davis cup pri kraju.

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima, obišao je danas radove na novoizgrađenim teniskim terenima u ŠC Višnjik. Zajedno sa zamjenikom Antom Babićem, pročelnicima Darkom Kasapom, Robertinom Dujela i Nevenom Klarinom, obišao je glavni teren, a kao domaćin dočekao ih je direktor ŠC Višnjik, Denis Karlović.

Gradonačelnik Dukić uvjerio se kako se radovi odvijaju  planiranom dinamikom.  Na glavnom terenu je postavljen završni zemljani sloj, a oko terena u tijeku je postavljanje montažnih tribina. Tribine su stigle u dvadesetak kamiona, a osigurat će oko 8000 sjedećih mjesta.

Izgradnja teniskih terena, osim za potrebe organizacije Davis cupa ( koji će se u Zadru održati od 14. do 16. rujna), dio je već zamišljene i odobrene izgradnje Teniskog centra na Višnjiku. Za jesen je planirano postavljanje rasvjete za cijeli teniski kompleks, a u tijeku su radovi i na podizanju još nekoliko terena, njih ukupno sedam. Njihova izgradnja nastavit će se nakon što završi Davis Cup. Radi se o dugoročnoj investiciji budući da tereni ostaju gradu i Višnjiku, a zadarski će teniski klubovi moći koristiti napravljenu infrastrukturu za svoje potrebe.

Današnji razvoj i status sportskog kompleksa na Višnjiku rezultat je dvadesetogodišnjeg kontinuiranog rada i političkog promišljanja: pomno planirane i realizirane izgradnje sportske dvorane, zatvorenog bazena, atletske staze, gimnastičke dvorane, trim staze i vježbališta na otvorenom, obnove brojnih malonogometnih i košarkaških igrališta, a uskoro izgradnje i drugih sportskih i rekreativnih sadržaja.

Što se tiče same organizacije sportskih događanja, Grad Zadar i ŠC Višnjik ovime su još jednom pokazali kako imaju kapacitete za njihovu organizaciju, a Višnjik, polako ali sigurno postaje, kako je svojedobno i zamišljeno, nezaobilazna točka u razvoju sporta, sportske rekreacije i sportskog turizma u konačnici.