Gradonačelnik obišao nove vrtiće
Gradonačelnik obišao nove vrtiće
Dva novouređena dječja vrtića u mjesnim odborima Novi Bokanjac i Dračevac.

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, pročelnicima Antom Ćurkovićem, Ivaom Mijolovićem i Josom Nekićem, te ravnateljicom DV Sunce  Mirjanom Miočić obišao je novouređene dječje vrtiće u prostorima mjesnih odbora Novi Bokanjac i Dračevac. 

Vrtići su profunkcionirali,  upisali su dvije nove skupine na Novom Bokanjcu i jednu na Dračevcu, te zbrinuli ukupno 40-ak djece. U planu je još i uređenje prostora u MO Jazine II. Ravnateljica Miočić je pojasnila da  zbog izmjena projektne dokumentacije radovi kasne u MO Jazine II, a sada su i onemogućeni zbog blokade proračuna.

Gradonačelnik je  ovom prilikom istaknuo: Zbog broja neupisane djece koje smo imali ove godine, pogotovo zbog nove zakonske obveze da upisujemo sve četverogodišnjake, krenuli smo s ovim privremenim vrtićima u prostorima mjesnih odbora. Moram zahvaliti izvođačima radova i ravnateljici, napravili su vrhunski posao i ovi vrtići mogu ostati u trajnoj funkciji. U ovom mom mandatu obavezao sam se omogućiti mjesto u vrtiću za svu djecu, a sad nam se otovorila omotnica od 10 milijuna eura iz EU fondova za izgradnju četiri vrtića (Pčelica, Crvene kuće, Smiljevac i Duga). Mi smo kompletno spremni za realizaciju, no zbog blokiranog proračuna nismo u mogućnosti osigurati svoj dio sufinanciranja. Pozivam vijećnike da se probude i vide da nisu blokirali moj proračun već proračun Grada Zadra i time onemogućili realizaciju nasušnih potreba građana. Trenutno imamo oko 150 neupisane djece, što bi se riješilo izgradnjom ovih planiranih vrtića u roku od otprilike godinu dana.