490 tisuća kuna za betonske teniske terene na Višnjiku!
490 tisuća kuna za betonske teniske terene na Višnjiku!
Odluka SDUS-a

Središnji državni ured za šport donio je odluku o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja 22 športske građevine u ukupnom iznosu od 8.749.632,70 kuna. Među prijavljenim projektima bio je i projekt podizanja, uređenja i opremanja triju terena sa suvremenom betonskom podlogom u sklopu teniskoga podkompleksa u ŠC-u Višnjik.

– Za taj projekt Središnji državni ured za šport odobrio je 490 tisuća kuna. Projektnu dokumentaciju sačinili su Grad Zadar i ŠC Višnjik u koordinaciji s Hrvatskim teniskim savezom. U ime ŠC-a Višnjik izražavam zahvalnost Središnjem državnom uredu koji je prepoznao značenje zahvata novih triju terena koji će imati betonsku podlogu. Zajedno sa sedam već podignutih, uređenih i opremljenih terena u ŠC Višnjik imat ćemo vrhunsku tenisku infrastrukturu koja će omogućiti popularizaciju, širenje i razvoj teniske i natjecateljske i rekreativne igre u Zadru, ali i kvalitetne pripreme svih hrvatskih tenisača i tenisačica, održavanje kampova, međunarodnih turnira i slično. Zadar sa svojom mikroklimom omogućuje teniske aktivnosti u pretežitom dijelu kalendarske godine što je nadasve bitna činjenica i u razvoju sportskoga turizma – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Valja istaknuti da će osim spomenutih 490 tisuća kuna u sljedeće zahvate teniskoga podkompleksa trebati uložiti još novca za što će pouzdan partner biti Hrvatski teniski savez. Svih 10 terena imat će i rasvjetu što će omogućiti puno radnih sati dnevno za sve kategorije tenisača.

 

Vezane fotografije

490 tisuća kuna za betonske teniske terene na Višnjiku! 490 tisuća kuna za betonske teniske terene na Višnjiku! 490 tisuća kuna za betonske teniske terene na Višnjiku! 490 tisuća kuna za betonske teniske terene na Višnjiku! 490 tisuća kuna za betonske teniske terene na Višnjiku!