Na Višnjiku počeli radovi na novim teniskim terenima
Vrijednost zahvata je 856.686,30 kuna.

Prema nedavno potpisanom ugovoru između Grada Zadra te Braniteljske zadruge Maslenica ’93 kao izvođača radova izabranog u postupku javne nabave, u četvrtak, 29. kolovoza, počeli su radovi na novim teniskim terenima u sklopu ŠC-a Višnjik.

Otvaranju radova u ime Središnjega državnoga ureda za šport, koji je u sklopu natječaja za sufinanciranje, izgradnju, građevinske zahvate i opremanje 22-ju sportskih građevina na području Republike Hrvatske osigurao osam milijuna, 749 tisuća i 632,70 kuna, za ovaj projekt izdvojio 490 tisuća kuna, pribivale su Petra Tončić Lipovšćak, stručni suradnik arhitekt i Lea Starčević, stručni referent u SDUS-u.

– U ime Središnjega državnoga ureda za šport izražavamo zadovoljstvo što je počeo zahvat koji će ovom kompleksu donijeti tri nova kvalitetna teniska terena – rekla je, uz ostalo, Lea Starčević.

Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik također je izrazio zadovoljstvo što su počeli radovi, te istaknuo da će u bliskoj budućnosti ŠC Višnjik imati veoma kvalitetnu tenisku infrastrukturu (pod rasvjetom) koja će, uz ostalo, omogućiti širenje i popularizaciju teniske igre, njezin razvoj, te intenzivan razvoj sportskoga turizma.
– Ovaj teniski kompleks bit će i pogodno mjesto za održavanje različitih turnira i međunarodne kategorije – istaknuo je Karlović.

U ime Grada Zadra otvaranju radova pribivao je Luka Peranić iz Upravnoga odjela za kulturu i šport, a u ime izvođača radova, Braniteljske zadruge Maslenica ’93. Branko Šimić. Nazočan je bio i Branko Brkić, ovlašteni inženjer za provedbu nadzora iz tvrtke Struktura projekt.

Rok za izvođenje radova je 60 radnih dana, a zahvat će stajati ukupno 856 tisuća i 686, 30 kuna. U projektu je, zajedno s Gradom Zadrom i ŠC-om Višnjik u značajnoj mjeri sudjelovao i Hrvatski teniski savez koji će financirati postavljanje završnoga sloja na trima betonskim terenima.

Izvor: Višnjik

Vezane fotografije