Na Višnjiku svečano otvoreno hrvatsko tenisko prvenstvo do 14 godina
Na Višnjiku svečano otvoreno hrvatsko tenisko prvenstvo do 14 godina
Vrhunski uvjeti za natjecanja na teniskim terenima na Višnjiku.

Na glavnom terenu u teniskom kompleksu u sklopu Športskoga centra Višnjik, na istom onom na kojemu je u polufinalu Davisova kupa lani Hrvatska pobijedila SAD 3:2 i poslije osvojila (s Francuskom) to natjecanje, održano je svečano otvaranje hrvatskoga prvenstva za igračice i igrače do 14 godina. Odlukom Hrvatskoga teniskoga saveza domaćin prvenstva je ŠC Višnjik, a organizator Teniski klub Zadar 08.

- Posebno mi je zadovoljstvo što sve vas mogu pozdraviti u ime ŠC-a Višnjik, poželjeti vam ugodne trenutke u našem gradu i na Višnjiku i poželjeti vam uspjeh. Ovaj teniski kompleks podignut je u čvrstoj suradnji Grada Zadra, ŠC-a Višnjik, Hrvatskoga teniskoga saveza i Središnjega državnoga ureda za šport. Uskoro će biti podignuta i tri terena s betonskom podlogom, te uređen okoliš, pa ćemo imati vrhunske uvjete za različita natjecanja, pripreme i kampove – uz ostalo je kazao Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Dobrodošlicu je svima, kao i uspjeh, poželio i Lovre Rončević, predsjednik TK-a Zadar 08, te istaknuo:

- Uvijek imajte na umu da suparnika treba poštivati, a od srca vam želim i da kao tenisačice i tenisači u svojoj aktivnosti i stvarate i održavate iskrena prijateljstva.

U ime Hrvatskoga teniskoga saveza na svečanom otvaranju govorio je Neven Nakić, dopredsjednik.

- Možemo biti presretni i ponosni što je u suradnji HTS-a s Gradom Zadrom i ŠC-om Višnjik, te SDUS-om, niknuo ovaj objekt koji će znatno pridonijeti širenju i razvoju teniske igre. Svima puno uspjeha – uz ostalo kazao je Nakić.

Na koncu, u ime Grada Zadra, sudionicima se obratila i Dina Bušić, pročelnica OU za kulturu i šport:

- Pozdravljam vas sve u ime Grada Zadra, u ime gradonačelnika Branka Dukića, te u svoje ime. I ja izražavam zadovoljstvo što je teniska infrastruktura u našem gradu podignuta na visoku razinu, a uskoro će i na još višu i na tomu čestitam savezu, klubu i direktoru ŠC-a Višnjik Denisu Karloviću. Želim vam puno zadovoljstva, uživajte u našem gradu i puno uspjeha – istaknula je Dina Bušić.

Potom je i otvorila ovo prvenstvo u kojemu će u konkurenciji igračica i igrača na glavnom turniru do finalnih mečeva u subotu, 25. svibnja, sudjelovati po 32-oje natjecatelja.