Gradonačelnik Zadra Branko Dukić: želim vam puno novih iskustava, znanja i druženja
Gradonačelnik Zadra Branko Dukić: želim vam puno novih iskustava, znanja i druženja
Povodom početka nove školske i pedagoške godine gradonačelnik Dukić obišao OŠ „Šime Budinić“ i dječji vrtić „Bokanjac“.

Povodom početka nove školske i pedagoške godine, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima, zamjenicom Jagodom Surać i pročelnikom UO za odgoj i školstvo, Josom Nekićem, obišao je OŠ „Šime Budinić“ i dječji vrtić „Radost“, PO „Bokanjac“.

 

Od koljevke pa do groba najljepše je đačko doba

Gradonačelnik Dukić nazočio je prigodnom programu u OŠ „Šime Budinić“ koji su priredili učenici i nastavnici škole na čelu s novom ravnateljicom, Jagodom Galić. Zaželio je puno uspjeha u učenju, radu, stjecanju novih spoznaja i vještina svim prvašićima, njihovim roditeljima, nastavnicima te svim ostalim učenicima i djelatnicima u zadarskim školama koji danas započinju novu školsku godinu.

- Kao što ste vjerujem do sada više puta čuli, od koljevke pa do groba najljepše je đačko doba - međutim to spoznamo tek kao odrasli ljudi. Zato vam želim ne samo puno uspjeha u učenju već i puno novih prijateljstava te lijepih i nezaboravnih trenutaka u vašem obrazovanju, istaknuo je gradonačelnik Dukić poručivši i roditeljima kako je, u uspjehu njihove djece, roditeljska uloga neizostavna.

- Dragi roditelji budite strpljivi, aktivni i poticajni jer danas i vi postajete važan dio ove male zajednice. Sretan vam svima prvi dan nove nastavne godine, poručio je gradonačelnik Dukić.

U zadarske je osnovne škole ove školske godine krenulo 7000 učenika, 60 više nego lani, a upisano je 860 prvašiča.

 

Sanirano krovište zgrade dječjeg vrtića na Bokanjcu

Nakon škole, gradonačelnik Dukić i suradnici posjetili su dječji vrtić „Radost“, područni objekt „Bokanjac“. Nakon što je vrtić proširen i obnovljen, ove je godine na red došla sanacija krovišta.

Obnovu vrtića, zajedno s Gradom Zadrom, sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u ukupnom iznosu od gotovo 950 tisuća kuna. Iz ovog programa također će se obnoviti sportska dvorana u dječjem vrtiću „Sunce“, područnom objektu „Grigor Vitez“, dvorište područnog objekta „Jazine“ te će se opremiti igrališta na Višnjiku koja će moći koristiti sva djeca.

 

Grad Zadar godinama sustavno prati potrebe osnovnog školstva u Zadru

Grad Zadar godinama sustavno prati potrebe osnovnog školstva u Zadru. Tako je tijekom školskih praznika u obnovu, uređenje i nabavku opreme ukupno uloženo 3,4 milijuna kuna. Sanirana je dvorana OŠ "Zadarski otoci" (800.000,00 kn), izmijenjena vanjska stolarija i električne instalacije u OŠ „Šimun Kozičić Benje“ (500.000,00 kn), uređeni sanitarni čvorovi i električne instalacija u OŠ „Bartol Kašić“ (400.000,00 kn), uređene školske prostorije u OŠ "Petar Preradović" (300.000,00 kn), obnovljeno školsko igralište u OŠ „Smiljevac“ (200.000,00), a u tijeku je i energetska obnova čitave zgrade vrijedna 5 milijuna kuna, te je za nabavku ukupne školske opreme izdvojeno još 800.000,00 kn.

Što se tiče produženog boravka oformljene su tri nove odgojno obrazovne skupine, po jedna u Šime Budinića, Petra Preradovića i Smiljevcu što ukupno čini 18 odgojno-obrazovnih skupina. Ove je godine zaposleno 75 pomoćnika u nastavi, odnosno troje više nego lani, a resorni odjel zaprimio je oko 1000 zahtjeva za besplatne udžbenike od čega je prvih sto zahtjeva već riješeno i isplaćeno.

Izvanstandardni programi zadarskih osnovnih škole nastavljaju se i ove godine, a radi se i na njihovom daljnjem sadržajnom širenju. To su rano učenje stranih jezika, njemačkog i talijanskog te Centri izvrsnosti za matematiku, fiziku i informatiku.

 

Vezane fotografije

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić: želim vam puno novih iskustava, znanja i druženja Gradonačelnik Zadra Branko Dukić: želim vam puno novih iskustava, znanja i druženja Gradonačelnik Zadra Branko Dukić: želim vam puno novih iskustava, znanja i druženja Gradonačelnik Zadra Branko Dukić: želim vam puno novih iskustava, znanja i druženja Gradonačelnik Zadra Branko Dukić: želim vam puno novih iskustava, znanja i druženja Gradonačelnik Zadra Branko Dukić: želim vam puno novih iskustava, znanja i druženja Gradonačelnik Zadra Branko Dukić: želim vam puno novih iskustava, znanja i druženja Gradonačelnik Zadra Branko Dukić: želim vam puno novih iskustava, znanja i druženja Gradonačelnik Zadra Branko Dukić: želim vam puno novih iskustava, znanja i druženja