GRADONAČELNIK BRANKO DUKIĆ SA VLADOM RH 
GRADONAČELNIK BRANKO DUKIĆ SA VLADOM RH 

GRADONAČELNIK BRANKO DUKIĆ SA VLADOM RH PREDVOĐENOM PREDSJEDNIKOM ANDREJOM PLENKOVIĆEM, ŽUPANIMA JADRANSKIH ŽUPANIJA I ČELNIM LJUDIMA TURISTIČKOG SEKTORA NA SASTANKU U PUNTA SKALI

Gradonačelnik Branko Dukić sastao se danas sa predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, članovima Vlade, predstavnicima turističkog sektora, županima priobalnih županija i gospodarstvenicima. Razgovarali su o dosadašnjim turističkim rezultatima i daljnjim planovima za turističku sezonu.

Premijer Andrej Plenković predstavio je izvrsne rezultate turističke sezone, naglasivši kako je već do sada ostvareno 10,7 milijuna dolazaka i 56,6 milijuna noćenja, što je 90 posto dolazaka i 96 posto noćenja rekordne 2019. godine, a iznosi fiskaliziranih računa za dosadašnji dio godine su 20 milijardi i 581 milijun kuna, što je 33 posto više nego 2019. godine. Turizam jača fiskalni kapacitet za različite vrste intervencija tijekom jeseni, s obzirom na globalnu energetsku i prehrambenu krizu te inflatorne pritiske, poručio je.

Gradonačelnik Dukić pozdravio je inicijativu premijera da se već danas okupe svi dionici hrvatskog turizma i turistički stručnjaci iz realnog sektora, osnaži sinergija kojom su postignuti ovogodišnji vrhunski rezultati, ali i kojom se prebrodilo kritično vrijeme pandemije. Hrvatska je izrazito turistička zemlja, a procesi u turizmu su nezaustavljivi. To zahtijeva zajedništvo na svim razinama, baš kao danas. Naš zajednički cilj mora biti razvoj turističkog i suvremenog grada temeljenog na održivom modelu turizma pri čemu više nego ikad ranije moramo voditi računa o kvaliteti života lokalnog stanovništva, poručio je gradonačelnik Branko Dukić.

Gradonačelnik je istaknuo kako u Zadru bilježimo izvrsne turističke statistike, ali se njima približavamo i rubu naših kapaciteta, ne onih u turističkoj ponudi, ali svakako komunalnim i onim koji se odnose na ljudske resurse. U procesu smo najintenzivnijih ulaganja u komunalnu infrastrukturu ikada. Od ulaganja u prometnice, sustav odvodnje, do uvođenja elektroničke naplate u javnom gradskom prometu, pametnih rješenja i postavljanja sustava za upravljanje prometom na ključnim gradskim križanjima te nabavi novih gradskih autobusa. Napravili smo veliki iskorak čiji će rezultati biti vidljivi tek u godinama koje su ispred nas. Vjerujem kako svi dijelimo potrebu za nadogradnjom i preoblikovanjem turističke djelatnosti koja omogućuje održivi turizam za duže razdoblje, poručio je.

 

 

 

 

 

Vezane fotografije

GRADONAČELNIK BRANKO DUKIĆ SA VLADOM RH  GRADONAČELNIK BRANKO DUKIĆ SA VLADOM RH  GRADONAČELNIK BRANKO DUKIĆ SA VLADOM RH  GRADONAČELNIK BRANKO DUKIĆ SA VLADOM RH  GRADONAČELNIK BRANKO DUKIĆ SA VLADOM RH  GRADONAČELNIK BRANKO DUKIĆ SA VLADOM RH  GRADONAČELNIK BRANKO DUKIĆ SA VLADOM RH