Gradonačelnik Dukić pozdravio nove sportske događaje u Zadru
Gradonačelnik Dukić pozdravio nove sportske događaje u Zadru
Na Višnjiku najvaljeno europsko i svjetsko mažoret prvenstvo 2022. i 2023. godine.

Nakon što je u dvorani Krešimira Ćosića održan Otvoreni svjetski kup mažoretkinja, gradonačelnik Branko Dukić primio je gđu. Željku Banović, predsjednicu Hrvatskog saveza mažoretkinja i pom-pon timova, te prdsjednicu Svjetske federacije sportskih mažoretkinja i Denisa Karlovića, direktora ŠC Višnjik. Ohrabreni pozitivnim iskustvom organizacije Svjetkog kupa u Zadru, oni su potpisali ugovor o organizaciji Europskog prvenstva mažoretkinja u lipnju 2022. i Svjetskog prvenstva u rujnu 2023, koja će se oba održati u ŠC Višnjik. Gradonačelnik je podržao ovaj oblik suradnje između športskog centra i mažoret saveza kao vrijednu promociju i Grada Zadra i gradskih športskih objekata.

- Pozdravljam i iskazujem punu podršku organizaciji ovakvih manifestacija kojima naš grad sve više postaje prepoznatljivo i privlačno odredište za sportske priredbe svih vrsta sportova. Također, naš ŠC Višnjik, kao i uvijek do sada, pokazuje se kao pouzdan partner za sve suradnje, bilo da se radi o događajima iz područja tjelesne i zdravstvene kulture, natjecateljskom sportu,  sportskoj rekreaciji, kineziterapiji i sportu osoba s posebnim potrebama te brojnim drugim sportskim i ali kulturnim manifestacijama. Grad Zadar nastavit će ulagati u infrastrukturu i nove sportske sadržaje ŠC Višnjik kako bi i nadalje uspostavljali sportske suradnje, kao što je ova, na svim razinama natjecanja na dobrobit sportaša i naših sugrađana, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Dukić.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo, nakon nekoliko uspješnih prethodnih događaja u Višnjiku, sa Športskim centrom Višnjik dogovorili i potpisali ugovore za dva velika događanja, europsko i svjetsko prvenstvo u mažoret sportu. Na neki način potpisivanje ugovora je formalni čin budućega parnerstva i buduće sadržajne suradnje ŠC-a Višnjik i Majorete sport World Federation za koju vjerujemo da će biti dugotrajna i uspješna – kaže Željka Banović. U ime Športskoga centra Višnjik ugovor je potpisao Denis Karlović, direktor.

– ŠC Višnjik iznimno je počašćen što je uspostavljeno čvrsto partnerstvo s nacionalnim savezom, te svjetskom federacijom mažoret sporta. Radujemo se budućim događanjima u Dvorani Krešimira Ćosića, u našem gradu, a i ovo je partnerstvo potvrda da je ŠC Višnjik sa svojom infrastrukturom već etabliran kao privlačno odredište za velika događanja. Mažoret sport, eto, postao je na svoj način dio velike obitelji na Višnjiku i značajno će obogatiti svekoliki njegov život. Zahvaljujemo i nacionalnom savezu i svjetskoj federaciji, te gospođi Željki Banović na dosadašnjoj suradnji, te na tomu što su u ŠC-u Višnjik prepoznali ozbiljnoga partnera za uspješnu dugoročnu suradnju. Dva velika događaja u mažoret sportu u našem gradu doprinijet će, uz ostalo, održivom razvoju sportskoga turizma i daljoj afirmaciji i Višnjika i grada Zadra – kazao je Denis Karlović.

Prema informacijama Željke Banović u Zadru na europskom prvenstvu 2022. godine (lipanj, 22. – 26.) sudjelovat će oko četiri i pol tisuće sportskih mažoretkinja. Natjecat će se u tri dobne skupine, u 11 disciplina. Na svjetskom prvenstvu u rujnu 2023. godine, pak, sudjelovat će sportske mažoretkinje s četiriju kontinenata. Tako će Zadar i ŠC Višnjik u sljedećim dvjema godinama u određenom trenutku biti središte okupljanja, natjecanja i druženja sportskih mažoretkinja.

Visnjik.hr

Vezane fotografije

Gradonačelnik Dukić pozdravio nove sportske događaje u Zadru