Svečano otvoren Regionalni teniski centar u Zadru
Svečano otvoren Regionalni teniski centar u Zadru
Fotogalerija Galerija
Nastavak ostvarenja vizije razvoja zadarske sportske infrastrukture kroz projekt Športskog centra Višnjik.

Zadar je od utorka i službeno Regionalni teniski centar Hrvatskog teniskog saveza. Svečano otvaranje na Višnjiku obilježili su simbolični servisi Borne Ćorića i Marina Čilića na terenu na tvrdoj podlozi u novoj zadarskoj teniskoj ljepotici.

Zadarski Višnjik bit će mjesto okupljanja brojnih tenisačica i tenisača različitih uzrasta, a uz igrače, svečanost otvaranja uveličali su HTS-ova predsjednica Nikolina Babić te predstavnici lokalne i državne vlasti. Saborska zastupnica Grozdana Perić nazočila je novom teniskom početku u Zadru kao izaslanica Gordana Jandrokovića, predsjednika Hrvatskog sabora, dok je Tomislav Družak, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport, pozdravio svečano otvaranje kao izaslanik Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade RH.

Uime domaćina, skup su uveličali zadarski župan Božidar Longin, zadarski gradonačelnik Branko Dukić, direktor Športskog centra Višnjik Denis Karlović te Lovre Rončević, šef struke u HTS-u. Među hrvatskim teniskim velikanima, na otvaranju su bili i izbornica hrvatske Fed Cup reprezentacije Iva Majoli, HTS-ova sportska direktorica Jelena Kostanić-Tošić, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić te Goran Ivanišević, ovoga tjedna s puno obveza kao direktor zadarskog turnira Adria Toura koji nas čeka u subotu i nedjelju, 20. i 21. lipnja.

Na otvaranju novog zadarskog teniskog centra bili su i Goran i Đorđe Đoković, koji su stigli na Višnjik uoči početka Adria Toura – kojem je Novak Đoković bio idejni začetnik i inicijator.

Gradonačelnik Dukić zahvalio je Središnjem državnom uredu za sport i Hrvatskom teniskom savezu na stručnoj pomoći i financijskoj potpori jer ovo nije samo zadarski centar tenisa već su ovi tereni zamišljeni su kao sportska infrastruktura za sve mlade hrvatske tenisače, njihove sportske uzore, ali i sve one koji se tenisom bave rekreativno.

- Konačno, hrvatski tenis dobio je u Zadru svoje novo središte koji odgovara najvišim standardima tog sporta, naglasio je gradonačelnik Dukić i nastavio:

- U proteklom razdoblju ove terene koristili su hrvatski reprezentativci, mladi igrači u svojim školama tenisa, veterani i rekreativci. Više od 300  korisnika svakog dana najbolje govore o opravdanosti naših ulaganja. Ovo je nastavak ostvarenja vizije razvoja zadarske sportske infrastrukture kroz projekt Športskog centra Višnjik. Ponosni smo na čitav sportski kompleks i sve sadržaje u njemu, zaključio je gradonačelnik.

HTS

Visnjik.hr - fotogalerija

Vezane fotografije

Svečano otvoren Regionalni teniski centar u Zadru Svečano otvoren Regionalni teniski centar u Zadru Svečano otvoren Regionalni teniski centar u Zadru Svečano otvoren Regionalni teniski centar u Zadru Svečano otvoren Regionalni teniski centar u Zadru Svečano otvoren Regionalni teniski centar u Zadru Svečano otvoren Regionalni teniski centar u Zadru