Svečano otvoren novi HRT Centar Zadar
Svečano otvoren novi HRT Centar Zadar

Danas je i svečano otvoren HRT Centar Zadar. Nakon godina proizvodnje radijskog programa iz prostora u Kneževoj i Providurovoj palači, te televizijskog iz Doma hrvatske mladeži, objedinjena redakcija radija, televizije i novih medija svoj je novi dom našla u zgradi na prostoru bivšeg TIZ-a. 

Nove prostorije otvorio je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

"HRT društvene i javne zadaće ne može ispuniti ukoliko se istovremeno dinamično ne razvija," naglasio je Radman, " ukoliko ne osposobljavamo naše djelatnike za novi iskorak u razvoju, a sve kako bi i ostali vjerodostojni. Da odolimo izazovima lakih sadržaja i velikih naslova te ostanemo nepristrani. Istovremeno i Radio Zadar i Hrvatska radio televizija mora postati svjesna činjenice da se zajednica ne može graditi na istinskim demokratskim načelima, na kvalitetan gospodarski, na socijalno odgovoran način ako joj u funkciji tih ciljeva razvoja nije i takav javni medij," rekao je Radman. 

Rukovoditelj HRT Centra Zadar, Edi Škovrlj, zahvalio je ravnatelju Radmanu, na posebno iskazanom interesu, razumijevnaju i suradnji u provedbi ideje o novom suvremenom HRT Centru u Zadru te svima ostalima koji su svojim doprinosom pridonijeli izgradnji Centra. "S otvaranjem ovog centra odlučujemo se na još jače povezivanje s gradom, županijom, zadarskim i hrvatskim prostorom kao jači i bolji, promičući sve društvene, gospodarske i kulturne vrednote, život dostojan hrvatskoga čovjeka i svakoga građanaina naše zemlje pridružene EU," rekao je Škovrlj. 

"Otvorene su nam nove mogućnosti da bolje i kvalitetnije radimo svoj posao, da tehnološki i organizacijski napredujemo i da našim slušateljima, čitateljima i gledateljima ponudimo medijske uratke primjerene stoljeću u kojem živimo", kazao je glavni urednik programa, Toni Pajkin podsjetivši na povijest osnivanja Radio Zadra koji je nedavno proslavio 46. obljetnicu djelovanja. " Činom osnivanja Radio Zadra i njegovog pristupanja Radio-televiziji Zagreb 1971. otvorena je mogućnost osnivanja zadarskog televizijskog dopisništva", rekao je Pajkin. 

"Kao gradonačelnik i građanin ovoga grada sretan sam što je grad Zadar dobio jedan ovako moderan, najbolji i najopremljeniji HRT Centar u Hrvatskoj. Zadar je po mnogočemu jedan od najboljih gradova u Hrvatskoj, a danas smo dobili nešto bez čega jedan grad ne može zamisliti svoj razvoj i svoju budućnost," istaknuo je gradonačelnik također zahvalivši Radmanu i rukovodstvu HRT-a što je Zadar dobio jedan ovako respektabilni medijski Centar. "Razvoja demokracije nema bez medija. Zadar je uvijek bio bogat medijima, pa tako i danas imamo dvadeset i pet medija od čega četiri dopisništva, što samo govori koliko je Zadar i u tom smislu otvoren grad, koliko u Zadru mediji imaju slobodu i koliko dajemo potporu razvoju medijskog prostora. Nema razvoja i budućnosti bez dobrih i kvalitetnih medija, a neupitno je da, od svih tih medija, HRT, s ovim današnjim prostorom, opremom i ljudima koji ovdje rade, zasigurno jest i bit će vodeći medij u gradu i županiji te sutra u regiji. Uvjeren sam da će, kao i do sad, sve ono što je dobro pomovirati, a ono što ne valja kritizirati," zaključio je gradonačelnik.