Prijem za zamjenika veleposlanika UK Velike Britanije i Sjeverne Irske, gosp. Petera Thomasa Clementsa
Prijem za zamjenika veleposlanika UK Velike Britanije i Sjeverne Irske, gosp. Petera Thomasa Clementsa
Zamjenik veleposlanika ispričao se zbog nedavnih incidenata britanskih vojnika.

Zamjenica gradonačelnika, gospođa Jagoda Surać primila je danas u Gradskoj vijećnici zamjenika veleposlanika UK Velike Britanije i Sjeverne Irske, gosp. Petera Thomasa Clementsa sa suradnicom za savjetovanje medija, a povodom nedavnih izgreda koje je počinilo nekoliko pripadnika Britanske vojske u Zadru i u zadarskoj okolici, koji su se ovdje odmarali nakon vojnih vježbi u Udbini, u kojoj je sudjelovalo preko 2.000 vojnika.

Zamjenik veleposlanika ispričao se u ime Britanskog veleposlanstva u RH zbog ovih događaja koji su uznemirili javnost i posjetitelje Zadra te naglasio da je želja Veleposlanstva da ovakvi incidenti, koji su u tijeku podrobnih ispitivanja nadležnih tijela, ne naruše dosadašnje dobre odnose između institucija i međusobnu sveukupnu suradnju te dojam Zadrana o  britanskim građanima koji u sve većem broju posjećuju Hrvatsku obalu .

Zamjenica gradonačelnika zahvalila je gosp. Clementsu na posjeti isprici zbog proteklih događaja te istaknula da smo s Britanskim veleposlanstvom imali i imamo kvalitetnu suradnju i iskustva te da razumijemo da se pojedinačne incidente ne može predvidjeti i spriječiti, ali da se slaže da ih se treba zajednički razmatrati i poduzimati odgovarajuće mjere za dobrobit svih. Zadar je turistički grad u kojem borave gosti iz cijelog svijeta i želi svima biti dobar domaćin, a ponajprije siguran grad za sve građane i posjetitelje – na kraju susreta rekla je zamjenica i pozvala gosp. Clementsa da nastave graditi suradnju na svim područjima od zajedničkih interesa.

Vezane fotografije

Prijem za zamjenika veleposlanika UK Velike Britanije i Sjeverne Irske, gosp. Petera Thomasa Clementsa Prijem za zamjenika veleposlanika UK Velike Britanije i Sjeverne Irske, gosp. Petera Thomasa Clementsa Prijem za zamjenika veleposlanika UK Velike Britanije i Sjeverne Irske, gosp. Petera Thomasa Clementsa Prijem za zamjenika veleposlanika UK Velike Britanije i Sjeverne Irske, gosp. Petera Thomasa Clementsa Prijem za zamjenika veleposlanika UK Velike Britanije i Sjeverne Irske, gosp. Petera Thomasa Clementsa Prijem za zamjenika veleposlanika UK Velike Britanije i Sjeverne Irske, gosp. Petera Thomasa Clementsa