Nastupni posjet irskog veleposlanika
Nastupni posjet irskog veleposlanika
Veleposlanik Republike Irske Nj.E. Ruaidhri Dowling u nastupnom posjetu gradonačelniku Zadra

Veleposlanik Republike Irske Nj.E. Ruaidhri Dowling došao je u nastupni posjet Gradu Zadru kako bi se i osobno upoznao s gradonačelnikom Brankom Dukićem i porazgovarao o temama od zajedničkog interesa i aktualnostima.

Gradonačelnik Branko Dukić je u svojoj dobrodošlici NJ. E. Dowlingu izrazio zadovoljstvo da se imaju priliku susresti i razgovarati uživo u Gradskoj vijećnici. Zaželio je Zadru i Hrvatskoj dobru turističku sezonu, u kojoj su značajnog udjela prije pandemije imali i irski posjetitelji, a što će se vjeruje u budućnosti i nastaviti. Spomenuo je i da su jačanju zanimanja za posjet Hrvatskoj doprinijeli mladi doseljenici iz Hrvatske koji promoviraju svoju zemlju.

Gradonačelnik je istaknuo vrlo dobru suradnju s Veleposlanstvom Republike Irske u Zagrebu i naših dviju zemalja i spremnost da pruži podršku da se ova suradnja ojača kroz područja koja su zanimljiva objema stranama, poput IT-a,  digitalnog nomadstva i sl.  Izrazio je zadovoljstvo zbog postojanja izvrsne prometne povezanosti putem zračnih linija Ryainaira posljednjih godina, koje se nastavlja i ove sezone te se nadamo i uvođenju novih linija.

Veleposlanik Ruaidhri Dowling se, izrazivši želju da zajedno s gradonačelnikom nastavi raditi na jačanju kulturne i pogotovo gospodarske suradnje, a velike mogućnosti vidi i u povezivanju Sveučilišta u Zadru s irskim sveučilištima.  Posebno se zahvalio na podršci koju Grad Zadar posljednjih nekoliko godina pruža inicijativi poznatoj pod nazivom „Global Greening“. Inicijativu je pokrenuo Nacionalni turistički ured Republike Irske i na Dan sv. Patrika, 17. ožujka diljem svijeta se već dvanaest godina zelenim svjetlom obasjavaju istaknute građevine ili atrakcije. Na taj način se, uz promociju turizma Irske i jačanje suradnje s partnerima iz cijelog svijeta, ujedno promoviraju i gradovi koji se odazivaju predstavljajući ih u svojim medijima. Gradonačelnik je potvrdio veleposlaniku da će Grad Zadar vrlo rado sudjelovati i ove godine u ovoj inicijativi koja promiče naše prijateljstvo i doprinosi obostranoj promociji turizma.

 Sastanku su nazočili i Bernard Vrban iz Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva Republike Irske i Anita Gržan Martinović, voditeljica međunarodne suradnje u Uredu gradonačelnika.

 

Vezane fotografije

Nastupni posjet irskog veleposlanika Nastupni posjet irskog veleposlanika