Predstavljena monografija "Otočki bataljun u ratu i miru"
Predstavljena monografija "Otočki bataljun u ratu i miru"
U Gradskoj knjižnici započelo obilježavanje 25. obljetnice Otočkog bataljuna.

U Gradskoj knjižnici Zadar sinoć je predstvaljena monografija "Otočki bataljun u ratu i miru". Predstavljanju je nazočio gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta i sam pripadnik Otočkog bataljuna te mnogobrojni prijatelji i poštovatelji ove ratne postrojbe. Predstavljanje je vodio Ante Mihić i zapovjednik Joško Pulja. 

- Nakon mnogih godina pabirćenja i prekopavanja ladica arhiva Otočkog bataljuna, rođen je ovaj librić, kazao je u uvodu Mihić i dodao kako je puno truda uloženo u nastanak ove knjižice. Zapovjednik postrojbe, Pulja istaknuo je da su ih često znali pitati gdje su bili tih dana. - Mislim da slike u knjizi govore više od riječi, govore o tome gdje smo bili i toga se ne sramimo. Sudjelovali smo u časnoj bori, branili smo Hrvatsku i već 25 godina obilježavamo godišnjice osnutka naše postrojbe i ponosno se prisjećamo naših poginulih suboraca i prijatelja, kazao je Pulja.

Ravnateljica knjižnice, Dorotea Kamber Kontić podsjetila je da je u sklopu knjižnice, prije godinu dana, otvorena zbirka knjiga o Domovinskom ratu i da će ova knjiga pronaći mjesto u toj zbirci.

Predstavljanje knjige uvod je u obilježavanje 25. obljetnice osnutka Mješovitog odreda mornaričkog pješaštva Ugljan - Dugi otok, poznatijeg kao Otočki bataljun. Program obilježavanja nastavlja se u petak, 30. rujna, kada će u katedrali sv. Stošije biti održana sveta misa za sve poginule branitelje i pripadnike Otočkog bataljune te u 12 sati Svečana akademija u HNK Zadar.