Obilježena 26. obljetnica utemeljenja Otočkog bataljuna
Obilježena 26. obljetnica utemeljenja Otočkog bataljuna
Ponosni na svoj ratni put i doprinos u Domovinskom ratu.

U prostorijama Udruge dragovoljaca ratne mornarice Zadar, obilježena je 26. obljetnica utemeljenja mješovitog odreda mornaričkog pješaštva Ugljan - Dugi otok, poznatijeg kao Otočki bataljun. Ratni zapovijednik, Joško Pulja, prisjetio se poginulih pripadnika Otočkog bataljuna, suboraca, osnutka, ratnog puta i zančenja ove postrojbe u Domovinskom ratu. Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, kazao je kako će Grad i dalje voditi birgu o braniteljima i obiteljima branitelja poginulih u Domovinskom ratu. 

Na susretu je posebno istaknuto zajedništvo koje obilježava ovu ratnu postrojbu kao i briga za obitelji poginulih suboraca. Naglašena je važnost obljetnica jer se njima čuvaju uspomene na istaknute datume u Domovinskom ratu i ljude koji su poginuli za slobodu svih nas i države Hrvatske ali se i budućim naraštajima prenosi ljubav prema domovini.

Obilježavanju je kao i svake godine nazočio i bivši gradonačelnik Grada Zadra i pripradnik Otočkog bataljuna, Božidar Kalmeta kao i vice admiral, Ante Urlić