Obljetnica utemeljenja Otočkog bataljuna
Obljetnica utemeljenja Otočkog bataljuna
Fotogalerija Galerija
Otkrivanje spomen ploče Draganu Šparu na Velebitu.

U ponedjeljak, 28. rujna Mješoviti odred mornaričkog pješaštva Ugljan dugi otok – Otočki bataljun, obilježio je 24. godišnjicu osnutka. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Središnjim križem na Gradskom groblju pripadnici Otočkog bataljuna prisjetili su se svojih poginulih suboraca, a nakon toga, zapalili su svijeće i položili cvijeće na grob poginulog zapovjednika Druge satnije Otočkog bataljuna, Denisa Špike. Obilježavanje se nastavilo otkrivanjem spomenika poginulom suborcu Draganu Šparu, na mjestu pogibije zaselak Marune( Velebit) općina Jasenice, te prigodnim programom sjećanja na poginule branitelje i ratni put Otočkog Bataljuna.
Obilježavanju su nazočili gradonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima, ministar branitelja Predrag Matić, obitelj poginulog Dragana Špara, njegovi suborci, te djeca iz OŠ Valentin Klarin iz Preka i KUD-ovi iz Poljane i Sutomišćice.
Članovi otočkog bataljuna bili su na svim važnim bojištima, jer se Hrvatska branila svugdje i pokazali zajedništvo koje nam je u konačnici izvojevalo veliku pobjedu i zbog kojeg danas imamo neovisnu i slobodnu državu. Dragan Špar je bio dio tog zajedništva, kada je s otoka došao braniti Velebit i na njemu, nažalost, poginuo.- rekao je gradonačelnik Božidar Kalmeta.
Postavljanje spomen obilježja Draganu Šparu na mjestu pogibije financijski su pomogli Grad Zadar i Zadarska županija, a obilježje je otkrila supruga poginulog branitelja, Zorica Špar.

Vezane fotografije

Obljetnica utemeljenja Otočkog bataljuna Obljetnica utemeljenja Otočkog bataljuna Obljetnica utemeljenja Otočkog bataljuna