Otvorena zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu
Otvorena zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu
U Gradskoj knjižnici predstavljena je  zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu.

Povodom Dana Gradske knjižnice Zadar, a i kao dio obilježavanja Dana obrane Zadra, u Gradskoj knjižnici predstavljena je  zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu na području Zadra. 
Radi se o fundusu knjižnice koji je do sada bio raspoređen po drugim zbirkama, a sada je objedinjen i smješten na jedno mjesto. Ravnateljica knjižnice, Doroteja Kamber Kontić,  pozvala je sve koji imaju još materijala s temom o Domovinskom ratu, bilo knjiga ili multimedijalnih zapisa, da ih doniraju knjižnici kako bi se ova zbirka dodatno obogatila. Također, najavila je kako je ovo otvaranje puta za osnivanje novih zbirki, primjerenih željama i potrebama korisnika.
Zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić prisjetio se listopada 1991. kada je Gradska knjižnica, tada smještena u Kneževoj palači, teško nastradala u bombardiranju, no unatoč tome, nastavila je s radom tijekom cijelog ratnog perioda. Pohvalio je rad knjižnice, koja trenutno ima oko 15 000 korisnika i obećao  potporu Grada Zadra i u budućnosti.

 

Vezane fotografije

 Otvorena zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu  Otvorena zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu  Otvorena zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu  Otvorena zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu  Otvorena zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu  Otvorena zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu  Otvorena zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu  Otvorena zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu  Otvorena zbirka knjižnične građe o Domovinskom ratu