Predstavljen program 3.Tjedna energetske učinkovitosti Grada Zadra
Predstavljen program 3.Tjedna energetske učinkovitosti Grada Zadra

U srijedu, 14. svibnja u Maloj vijećnici Grada Zadra održana je konferencija ze medije na kojoj je predstavljen program 3. Tjedna energetske učinkovitosti Grada Zadra. Program su predstavili pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo, Dako Kasap, voditeljica Odsjeka za energetsku učinkovitost, Ana Bajlo, viša stručna suradnica za energetsku učinkovitost, Ana Jurić i  voditeljica edukativnih radionica za osnovce, Jelena Atlić McColgan.

-Plan 20-20-20 do 2020. provlači se kroz djelovanje i rad gradske uprave već nekoliko godina, a vidljiv je kroz sustavnu brigu i praćenje potrošnje energije u svim našim ustanovama, kazao je uvodno pročelnik Kasap. - Ovu manifestaciju organiziramo upravo iz razloga da naše građane informiramo o svim mogućnostima sufinanciranja koje se nude u području energetske učinkovitosti bilo da se radi o obnovi fasada, postavljanju solara, sufinanciranju postavljanja energetski učinkovite stolarije i sl., istaknuo je pročelnik. 

Program započinje u petak u OŠ Puntamika i Diklo gdje će voditeljica Jelena Atlić McColgan održati prvu u nizu edukativnu radionicu za djecu 3. i 4. razreda. - Učimo djecu o samom pojmu energetske učinkovitosti te da se već kao mali nauče racionalno koristiti energiju, kazala je Atlić McColgan dodajući da su slične edukacije već provedene po matičnim školama te da su imale pozitivan odjek i kod djece i kod učitelja. 

- Pozivamo sve građane, a posebice stanoupravitelje na zanimljivo događanje u ponedjeljak u 18 h Muzeju antičkog stakla gdje će se moći upoznati s primjerima dobre prakse u projektima energetske obnove stambenih zgrada kao i planiranim aktivnostim Fonda za zaštitu okoliša u tom segmentu, kazala je voditeljica Odsjeka za energetsku učinkovitost, Ana Bajlo. - Dok će u utorak u atriju Kneževe palače biti riječi o projektima energetske učinkovitosti financiranima iz EU fondova s filmskim projekcijama. Također, održat će se i Dan otvorenih vrata projekta "REPUBLIC-MED", Razvojne agencije ZADRA. U petak, 23. svibnja iz programa izdvajamo i predstavljanje projekta "PRO-E-BIKE" u organizaciji Energetskog instituta Hrvoje Požar koje će se održati u zadarskoj gradskoj knjižnici. To je samo mali dio bogatog programa koji smo pripremili za naše građane, dodala je.

Tjedan će završiti 24. svibnja, Sajmom energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije i Info danom promicanja električnih bicikala i skutera za dostavu roba i prijevoza putnika, a koje će posjetitelji sajma kod mosta moći i isprobati.

U prilogu možete pogledati raspored događanja u 3.Tjednu energetske učinkovitosti Grada Zadra.

Vezane fotografije

Predstavljen program 3.Tjedna energetske učinkovitosti Grada Zadra Predstavljen program 3.Tjedna energetske učinkovitosti Grada Zadra Predstavljen program 3.Tjedna energetske učinkovitosti Grada Zadra