Predbožićni susret gradonačelnika Kalmete i nadbiskupa Puljića
Predbožićni susret gradonačelnika Kalmete i nadbiskupa Puljića

Već tradicionalno, povodom blagdana Božića, nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić, upriličio je primanje za delegaciju Grada Zadra: gradonačelnika Božidara Kalmetu, zamjenike Zvonimira Vrančića i Ivicu Vlakića i pročelnika UO za kulturu i šport, Radovana Dunatova. 

-Iskreno me raduje što se naši ljudi, usprkos ovim teškim i pomalo depresivnim vremenima  pripremaju za nadolazeći Božić. Na zornicama, u šest ujutro, crkve su nam pune, a božićno ozračje i duh osjeti se i u našim domovina, kazao je na početku susreta nadbiskup Puljić.

-Crkva se, bez obzira na poteškoće, trudi u ljudima probuditi i više taj optimizam, nastavio je, jer u ratu nam je bilo puno teže iako se ratni ožiljci i razaranja koja smo imali, na prvi pogled i ne vide. Ako smo izdržali tada, nema razloga da ne vjerujemo kako ćemo uspješno prebroditi i ova današnja teška vremena.

Nadbiskup je istaknuo iznimno dobru suradnju nadbiskupije i zadarskog Caritasa s Gradom Zadrom posebice u funkcioniranju Pučke kuhinje te se zahvalio što je u proračunu za sljedeću godinu planirano izdvajanje dodatnih 100 tisuća kuna za tu namjenu. Također, najavio je još jedan odličan humanitarni projekt, a koji je ostvaren upravo u suradnji s gradskom upravom i koji kreće od sutra. To je otvaranje socijalne samoposluge u prostoru samostana sv. Frane. Samoposlugu otvaraju Caritas Zadarske nadbiskupije, samostan sv. Frane i Grad Zadar, kao pomoć ugroženim sugrađanima grada i okolice. U samoposluzi će se dijeliti hrana koju će darovati dobročinitelji i tako pomoći ublažavanje teške materijalne situacije ljudi u potrebi.

-Suradnja Grada Zadra i zadarske nadbiskupije trajno je dobra i nastavit će se tako i u buduće, a sva možebitna otvorena pitanja rješavat ćemo razgovorom i dogovorom, naglasio je gradonačelnik Kalmeta. – Vjera i katolička Crkva kao nositeljica i čuvarica te vjere dio su identiteta hrvatskog čovjeka  i nitko nam to ne može i neće oduzeti, zaključio je.

Na kraju susreta gradonačelnik je nadbiskupu poklonio fotografiju Ante Brkana, „sv. Marija- pogled sa zvonika“ i knjigu Abdulaha Seferovića, „Zadar na starim razglednicama“ dok je nadbiskup gradonačelniku darovao Zadarsku trilogiju, prof. dr. Jurja Batelje. Svim sugrađanima zaželjeli su sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2015. godinu.

Vezane fotografije

Predbožićni susret gradonačelnika Kalmete i nadbiskupa Puljića Predbožićni susret gradonačelnika Kalmete i nadbiskupa Puljića Predbožićni susret gradonačelnika Kalmete i nadbiskupa Puljića Predbožićni susret gradonačelnika Kalmete i nadbiskupa Puljića Predbožićni susret gradonačelnika Kalmete i nadbiskupa Puljića Predbožićni susret gradonačelnika Kalmete i nadbiskupa Puljića Predbožićni susret gradonačelnika Kalmete i nadbiskupa Puljića Predbožićni susret gradonačelnika Kalmete i nadbiskupa Puljića