Prebožićni susret zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete i zadarskog nadbiskupa mons. dr. Želimira Puljića.
Prebožićni susret zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete i zadarskog nadbiskupa mons. dr. Želimira Puljića.
Fotogalerija Galerija
U Zadarskoj nabiskupiji.

U srijedu, 21. prosinca 2016. godine upiličen je tradicionalni predbožićni susret zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete i zadarskog nadbiskupa mons. dr. Želimira Puljića.

Ove godine domaćin je bio nadbiskup Puljić uz nazočnost tajnika nadbiskupije don Rolanda Jelića i kancelara mons. Josipa Lenkića, a u pratnji gradonačelnika Kalmete bili su zamjenici Zvonimir Vrančić i Ivica Vlakića te zamjenik pročenlnice Ureda Grada, Boris Artić.

Gradonačelnik Kalmeta upoznao je nadbiskupa s poslovanjem Grada Zadra, razvojnim i infrastrukturnim projektima koje gradska uprava provodi, kao što su projekt izgradnje kanalizacijske mreže, potom projekt i Strategija razvoja urbanog područja grada Zadra do 2020. na temelju koje je Grad Zadar od Europske unije dobio 35 milijuna eura za financiranje niza komunalnih, društvenih i gospodarskih projekata, zatim tu je i konačno započeta gradnja kapitalnog prometnog i gospodarskog razvojnog projekta - novog putničkog terminala u luci Gaženica, dovršetak obnove  suvremenog muzejskog i koncertnog prostora u srcu grada, Kneževe palače i mnogi drugi. Gradonačelnik je pri tom naglasio da je u gradu i županiji trenutno broj zaposlenih veći nego ikad do sad, a sve gradske aktivnosti i planovi idu u smjeru stvaranja uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta i smanjenja nezaposlenosti.

Nadbiskup Puljić istaknuo je da se osjeća svojevrsni optimizam iako i dalje u suvremenom svijetu postoje suvremeni izazovi koje Crkva promišlja i razmatra kroz svoj socijalni nauk zalažući se za dobrobit svih ljudi, a poštujući dostojanstvo ljudi, obitelji, zajednica i naroda.

Na kraju susreta gradonačelnik i nadbiskup razmijenili su prigodne darove i zaželjeli jedni drugima te svim građanima grada Zadra i žiteljima Zadarske nadbiskupije blagoslovljen Božić i uspješnu i mirom ispunjenu Novu 2017. godinu.

Vezane fotografije

Prebožićni susret zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete i zadarskog nadbiskupa mons. dr. Želimira Puljića. Prebožićni susret zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete i zadarskog nadbiskupa mons. dr. Želimira Puljića. Prebožićni susret zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete i zadarskog nadbiskupa mons. dr. Želimira Puljića. Prebožićni susret zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete i zadarskog nadbiskupa mons. dr. Želimira Puljića. Prebožićni susret zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete i zadarskog nadbiskupa mons. dr. Želimira Puljića. Prebožićni susret zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete i zadarskog nadbiskupa mons. dr. Želimira Puljića.