Tradicionalni predbožićni susret gradonačelnika i nadbiskupa
Tradicionalni predbožićni susret gradonačelnika i nadbiskupa
Nadbiskup zadarski, mons. Želimir Puljić kod gradonačelnika Božidara Kalmete.

Već tradicionalno, povodom blagdana Božića, nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić susreo se sa zadarskim gradonačelnikom, Božidarom Kalmetom. Primanju upriličenom u Maloj vijećnici Grada Zadra, uz gradonačelnika nazočili su zamjenici Zvonimir Vrančić i Ivica Vlakić, predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega, pročelnica Grozdana Perić i pročelnik Radovan Dunatov dok je u pratnji nadbiskupa bio tajnik nadbiskupije, don Roland Jelić. 

Gradonačelnik Kalmeta upoznao je nadbiskupa Puljića s ovogodišnjim poslovanjem gradske uprave naglasivši kako je 2015. godina za Grad Zadar bila financijski iznimno zahtjevna godina te da je Grad, zbog već poznatih zakonskih izmjena i tzv. mini porezne reforme, ostao bez znatnih financijskih sredstava. - Međutim, odlučili smo da taj manjak nećemo prebaciti na leđa naših građana stoga nismo podizali cijene komunalnih naknada, doprinosa i drugih davanje te cijene usluga komunalnih poduzeća, a radom i naporima svih zaposlenih uspjeli smo zadržati sve do sada postignute visoke standarde, istaknuo je gradonačelnik. Nadbiskup se interesirao za projekte i aktivnosti koje je Grad proveo u ovoj godini, a s kojima ga je gradonačelnik i upoznao kao i s planovima za sljedeću godinu. Na susretu je iskazano zadovoljstvo suradnjom Grada i nadbiskupije s vjerom da će se tako nastaviti i u buduće. Nadbiskup je također pohvalio suradnju Caritasa, Zadarske županije i Grada Zadra koja omogućuje normalno funkcioniranje ove humanitarne ustanove.

Na kraju susreta mons. Želimir Puljić svima je zaželio blagoslovljen Božić uz poruku da Crkva zahvaljuje Ocu nebeskomu što je poslao svoga Sina da nam objavi punu istinu i pouči nas kako pošteno živjeti.

Vezane fotografije

Tradicionalni predbožićni susret gradonačelnika i nadbiskupa Tradicionalni predbožićni susret gradonačelnika i nadbiskupa Tradicionalni predbožićni susret gradonačelnika i nadbiskupa