Prebožićni susret zadarskog gradonačelnika Branka Dukića i zadarskog nadbiskupa mons. dr. Želimira Puljića
Prebožićni susret zadarskog gradonačelnika Branka Dukića i zadarskog nadbiskupa mons. dr. Želimira Puljića
Nadbiskup Puljić zaželio gradonačelniku i suradnicima puno hrabrosti,predanosti i suradničkog duha.

U Maloj vijećnici Grada Zadra, upriličen je tradicionalni predbožićni susret gradonačelnika Grada Zadra i nadbiskupa Zadarske nadbiskupije. Ove godine domaćin je bio gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, zamjenicima Antom Babićem i Jagodom Surać te pročelnicima Nevenom Klarinom, Dolores Grdović Kalmeta i Radovanom Dunatovom. U pratnji nadbiskupa zadarskog, mons. dr. Želimira Puljića, bili su generalni vikar Zadarske nadbiskupije, mons. Josip Lenkić i tajnik Marin Batur.

Gradonačelnik Branko Dukić upoznao je zadarskog nadbiskupa s tekućim i planiranim projektima koje gradska uprava provodi s ciljem razvoja grada i unaprijeđenja kvalitete življena građana: potpisanim ugovorima vezanima za projekt uređenja novog Centar za mlade i za izgradnju novog gradskog groblja, postupcima koji se provode kako bi se završio centar Mocire, planu i tijeku uređenja gradskih prometnica i drugim gradskim aktualnostima. Ovom prigodom gradonečlnik Dukić pozvao je nadbiskupa Puljića na svečanost dodjele UNESCO-ve plakete Gradu Zadru povodom upisa zadarskih bedema na Popis svjetske baštine.

Nadbiskup Puljić na susretu je kazao kako mu je zadovoljstvo imati prilike razgovarati o projektima, a ne samo o problemima društva i zajednice jer to znači da se radi, da se ide naprijed i da se problemi odgovorno rješavaju.

U daljnjem radu i novoj godini, nadbiskup Puljić poželio je gradonačelniku Dukiću i njegovim suradnicima puno hrabrosti, odvažnosti, predanosti i suradničkog duha u radu za opće dobro i boljitak svih koji u ovom gradu žive.

Gradonačelnik Dukić zahvalio je na dobrim željama i nadbiskupu poželio mnogo zdravlja.

Na kraju susreta gradonačelnik i nadbiskup razmijenili su prigodne darove i zaželjeli svim građanima grada Zadra i žiteljima Zadarske nadbiskupije blagoslovljen Božić i uspješnu i mirom ispunjenu Novu 2018. godinu.