Održana konferencija za medije povodom održavanja Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije – ASDA
Održana konferencija za medije povodom održavanja Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije – ASDA

Od 3. do 5. svibnja u dvorani Krešimira Ćosića na ŠC Višnjik održat će se sedma po redu međunarodna izložba vojne opreme i naoružanja ASDA u organizaciji američka tvrtka TNT Production Inc., specijalizirana za organizaciju sajamskih priredbi takvog tipa, a uz pokroviteljstvo Vlade RH i potporu MORH-a.

Najavljeno je to na konferenciji za novinare održanoj danas u ŠC Višnjik na kojoj su sudjelovali direktor tvrtke TNT Justin Webb, ravnatelj Uprave za materijalne resurse MORH-a Ivica Grebenar, gradonačelnik Branko Dukić, direktor ŠC Višnjik Denis Karlović i županijski pročelnik Josip Vidov.

Govoreći o važnosti ovog događaja za hrvatske proizvođače vojne opreme, ravnatelj Grebenar istaknuo je kako ASDA doprinosi gospodarskom razvoju, ali i turizmu budući se u Zadru za vrijeme trajanja izložbe očekuje oko 4 tisuće ostvarenih noćenja. 
Ovogodišnja izložba vojne opreme u naoružanja po prvi put se održava u Zadru, s do sada najvećim brojem prijavljenih sudionika. Riječ je o 205 tvrtki iz ukupno 30 zemalja svijeta.

Gradonačelnik Dukić zahvalio je organizatorima koji su prepoznali kapacitete sadržaja u Zadru i mogućnosti za održavanje kompleksnog i organizacijski zahtjevnog projekta. „Prostor Višnjika već je ugostio niz konferencija i kongresa, a time i stavio Zadar na kartu poželjnih odredišta za održavanje međunarodno značajnih manifestacija izložbenog karaktera. I ovaj događaj će sigurno biti novi vrijedan doprinos tome.“, istaknuo je Dukić poželjevši dobrodošlicu svim sudionicima.

Najavljujući program ASDA-e, direktor tvrtke organizatora TNT Production Inc. Justin Webb izrazio je zadovoljstvo povratkom događaja u Hrvatsku, pohvalio uvjete koje imaju ŠC Višnjik i Zadar te naglasio vrijednost izložbe za poslovni razvoj i suradnju.