U Velikoj vijećnici Grada Zadra 24.lipnja 2003. godine održana je 21. sjednica Gradskog vijeća na kojoj je najviše zanimanja pobudio Prijedlog odluke o uređenju prometa na području Pješačke zone "Poluotok"
U Velikoj vijećnici Grada Zadra 24.lipnja 2003. godine održana je 21. sjednica Gradskog vijeća koja je započela Aktualnim satom.

Vijećnik Željko Ivančević je zatražio intervenciju Grada u OŠ «Petar Preradović» u kojoj vladaju nezadovoljavajući higijenski uvjeti, dok je vijećnicu Renatu Peroš zanimalo što je Grad učinio po pitanju posječenog stabla oleandra na zadarskoj Kalelargi. Vijećnik Predrag Ivković apelirao je na uređenje ulaza u gradsku četvrt Bili Brig te Vidikovca. Upitao je, također, zbog čega su upravo sada, usred turističke sezone, intenzivirani radovi na Ulici Hrvatskog sabora, zbog kojih se stvaraju velike gužve. Pojašnjeno je da rekonstrukciju te ceste vrše Hrvatske ceste, a upravo im je zbog stvaranja nepotrebnih gužvi nedavno i gradonačelnik Božidar Kalmeta uputio protestno pismo.

Vijećnica Omerka Šarić zatražila je podnošenje izvješća o radu Poglavarstva Gradskom vijeću, što će, odgovoreno je, biti učinjeno na srpanjskoj sjednici Vijeća. Ona je, također, inicirala priređivanje proslave na dan puštanja u promet autoceste, što će se, bude li državni protokol takvo što nalagao, i ostvariti.

Vijećnik Branko Bogdanić apelirao je na postavljanje tzv. ležećih policajaca u Ulici Vladana Desnice, dok je vijećnik Damir Mišlov ukazao na nužnost promjene PUP-a, barem u nekim gradskim zonama, jer smo svjedoci sve češće izgradnje velikih apartmanskih objekata sagrađenih na područjima bez sustava javne odvodnje. Na ovome će se problemu, kako je rečeno, uskoro poraditi.

Vijećnik Josip Vlahović predložio je da naselje Bili Brig dobije Perivoj Ante Starčevića, te da se sadašnja ulica koja nosi njegovo ime, nazove Ulicom Kažimira Zankija. Vlahović je, među ostalim, upozorio i na loše sanitarne uvjete u OŠ «P. Preradović».

Vijećnika Antu Sikirića zanimalo je kada će se izgraditi valobrani ili nešto slično na Obali kneza Trpimira, a vijećnika Joška Pinjatelu kada će se urediti obala u Jazinama, na što je odgovoreno da se ti radovi očekuju nakon turističke sezone.

Sjednica je nastavljena po točkama dnevnog reda među kojima je najzanimljivija bila ona o Prijedlogu odluke o uređenju prometa na području Pješačke zone «Poluotok».

Nakon rasprave, gore navedena odluka je usvojena, a prema njoj Pješačka zona «Poluotok» obuhvaća prostor omeđen ulicama: Bedemi zadarskih pobuna, Trg tru bunara, B. Petranovića, Zadarskog mira 1358., Zelenim trgom, Trgom opatice Čike, V. Papafave, M. Pavlinovića, R. Boškovića, A. Medulića, Trgom P. Zoranića i Ulicom Stratico, kao i Obala kralja P. Krešimira IV.

Unutar ove zone moći će bez odobrenja prometovati vozila poput hitne pomoći, vatrogastva i slično, a posebno će se odobravati za potrebe komunalnog održavanja, prijevoza robe i sl., te vlasnicima legalno izgrađenih garaža u Pješačkoj zoni.

Uz brojne druge odredbe, najveća je razlika ove odredbe, u odnosu na do sada važeću, u tome da će se od vozila isprazniti dvorišta zgrada u centru grada, čime će se djeci osigurati više prostora za igru.

Na sjednici je, također, određeno da rok za dodjelu koncesije za obradu komunalnog otpada bude 15 godina, prihvaćena su izvješća o poslovanju trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zadra, prihvaćeni su i Prijedlog odluke o usklađenju Plana zaštite od požara grada Zadra, Prijedlog odluke o osnivanju Trgovačkog društva «Športski centar Višnjik» te Prijedlog dopune Programa mjera za unapređenje stanja u prostoru Grada Zadra koji uključuje detaljni plan uređenja trgovinskog velecentra «Vrilo» u Zadru.