Obilježen Dan sjećanja i 20.obljetnica pogibije D.T.Gavrana
Obilježen Dan sjećanja i 20.obljetnica pogibije D.T.Gavrana

U ponedjeljak, 17.veljače 2014. god. u Krivom putu obilježen je Dan sjećanja i 20. obljetnica pogibije stožernog brigadira Damira Tomljanovića Gavrana. 

Danu sjećanja nazočili su hrvatski generali Ante Gotovina, Mladen Markač, Josip Lucić, Ivan Andabak i Tomo Medved te brojni hrvatski branitelji, suborci i prijatelji ovog junaka Domovinskog rata. U ime Grada Zadra nazočili su zamjenik gradonačelnika, Ivica Vlakić i pomoćnik pročelnika UO za socijalnu skrb Jakov Vidović. Program je započeo komemoracijom , polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu Tomljanovića-Gavrana te se nastavio svetom misom u crkvi BDM Snježne u Krivom putu. Održan je i okrugli stol na kojem je bilo riječi o ulozi Damira Tomljenovića-Gavrana u Domovinskom ratu. Tomljanović-Gavran prošao je najteža hrvatska bojišta od Pakračke poljane, dubrovačkog i vukovarskog bojišta do Velebita gdje je imao najzahtjevniju ulogu, a to je bila čuvanje Maslenice nakon njezina oslobođenja, odnosno VRO "Maslenica". Ubijen je snajperskim hicem dok je obilazio hrvatske položaje. 

- Iako nije iz Zadra, Zadrani su Damira Tomljanovića-Gavrana prihvatili kao svog sina. Njegovo ime nosi trg ispred najljepše zadarske osnovne škole, "Zadarski otoci", a i podrška navijačke skupine "Tornado" koju su izrazili fantastičnom bakljadom organiziranom njemu u čast dovoljno govori o tome koliko je Gavran u mislima i srcima Zadrana, kazao je na okruglom stolu zamjenik Vlakić.

Progam obilježavanja 20.obljetnice pogibije Tomljanovića-Gavrana organizirali su Udruga pripadnika SG SOD "D.T.-GAVRAN" Zadar i Udruga ratnih veterana 1.gbr."Tigrovi".

Vezane fotografije

Obilježen Dan sjećanja i 20.obljetnica pogibije D.T.Gavrana Obilježen Dan sjećanja i 20.obljetnica pogibije D.T.Gavrana Obilježen Dan sjećanja i 20.obljetnica pogibije D.T.Gavrana Obilježen Dan sjećanja i 20.obljetnica pogibije D.T.Gavrana Obilježen Dan sjećanja i 20.obljetnica pogibije D.T.Gavrana Obilježen Dan sjećanja i 20.obljetnica pogibije D.T.Gavrana