Obilježen dan Gradske knjižnice Zadar
Obilježen dan Gradske knjižnice Zadar
Otvaranjem izložbe fotografija Miljenka Domijana obilježen dan Gradske knjižnice.

Gradska knjižnica Zadar od 2021. godine obilježava svoj dan 1. ožujka u spomen na početak rada Knjižnice na trenutnoj lokaciji 1999. godine. Tim povodom danas je u ulaznom dijelu Središnje knjižnice organizirana video-izložba uvaženog zadarskog i državnog konzervatora i povjesničara umjetnosti Miljenka Domijana naslovljena „Od oka k srcu – Biljezi sjećanja”. Izložbu je otvorio zadarski gradonačelnik Branko Dukić.  Izložba će od 1. do 20. ožujka 2021. biti dostupna na interaktivnom ekranu Helgi u knjižnici te na YouTube kanalu Gradske knjižnice.  

Ravnateljica knjižnice Doroteja Kamber Kontić prisjetila se tog vremena kada je knjižnica prije više od 20 godina iskoračila s Poluotoka i preselila u nove i veće prostore koje i danas koristi, a i posljednjih godinu dana kada se radi u izmijenjenim i otežanim uvjetima. Ipak, i u tim okolnostima, knjižnica i dalje, osim svoje osnovne funkcije posudbe knjiga, organizira i broja događanja, samo sada na drugim platformama. Jedan od tih događaja je i današnja izložba fotografija Miljenka Domijana.

Gradonačelnik Branko Dukić čestitao je dan knjižnice, naglasivši kako je knjiga i dalje, pored svih novih tehnologija, nepresušno vrelo znanja. Otvorio je i izložbu osvrnuvši se na dugogodišnji rad Miljenka Domijana kao čuvara hrvatske baštine, ali i na njegovu umjetničku dušu koja je dovela do ove izložbe.

 

 

 

Vezane fotografije

Obilježen dan Gradske knjižnice Zadar Obilježen dan Gradske knjižnice Zadar Obilježen dan Gradske knjižnice Zadar Obilježen dan Gradske knjižnice Zadar