Virtualni svijet Gradske knjižnice Zadar
Virtualni svijet Gradske knjižnice Zadar
Sadržaji Gradske knjižnice Zadar

Gradska knjižnica Zadar na svom YouTube kanalu i profilima društvenih mreža, Facebook i Instagram, svakodnevno objavljuje preporuke knjiga, video-preporuke za čitanje online dostupne građe te preporuke za glazbu i film, koji se mogu gledati od kuće.

Virtualno je nastavljen projekt poduke osnovnog korištenja sustava e-Građani, Postani e-Građanin, uz pomoć Knjižnice te je, na YouTube kanalu Knjižnice, dostupan video materijal, kojim korisnici imaju mogućnost online poduke (Preuzimanje domovnice, Preuzimanje labaratorijskog nalaza, Predaja zahtjeva za e-Propusnicu i dr.).

Dostupan je sadržaj digitalizacijskog projekta Delmata, namijenjen učenicima, studentima, glazbenicima, etnomuzikolozima, ili široj javnosti, za upoznavanje s hrvatskom glazbenom baštinom, za istraživanje, eksperimentiranje ili kao inspiracija za kreativan rad. Omogućen je pristup različitim online kulturnim sadržajima, prema sljedećim kategorijama: knjige, poezija, filmski materijal, notni zapisi, slikarstvo i dr.

Na mrežnoj stranici Knjižnice mogu se pogledati online izložbe iz Zavičajne zbirke: Zadarski bedemi kroz prošlost, Arheološki nalazi iz prapovijesti zadarskih web-stranica i Trenutci iz prvih 10 godina Ogranka „Aleksandar Stipčević“ - Arbanasi.

U suradnji s Kazalištem lutaka Zadar svakodnevno se virtualno čitaju slikovnice za djecu. Glumci-lutkari čitaju slikovnice koje su odabrali i preporučili knjižničari Gradske knjižnice Zadar. Video snimke mogu se pratiti na YouTube kanalu Kazališta lutaka Zadar i Facebook stranici Gradske knjižnice Zadar – od ponedjeljka do petka u 18 sati, nedjeljom u 11 sati.

Vezane fotografije

Virtualni svijet Gradske knjižnice Zadar