Obilježen Dan obrane grada Zadra
Obilježen Dan obrane grada Zadra
Fotogalerija Galerija
Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju, spomeniku Imoćanima i mjestima pogibije Dračevcu obilježen je Dan obrane grada Zadra.

Svečano obilježavanje započelo je budnicom Gradske glazbe ulicama i  trgovima Zadra, a  nakon toga su, u znak vječne zahvalnosti i dubokog  poštovanja prema svim žrtvama, predstavnici svih razina vlasti, ali i  institucija te udruga proizašlih iz Domovinskog rata, položili vijence i  zapalili svijeće na spomen obilježjima, počevši od Gradskog groblja, preko spomenika imotskim vitezovima u Ulici Ante Stračevića  te na dva mjesta pogibije branitelja na Dračevcu.
Središnja svečanost održana je na liniji obrane grada od agresora, na Dračevcu, gdje su se okupljenima obratili gradonačelnik  Božidar Kalmeta, župan Stipe Zrilić, Đuro Župan, te izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ante Deur.

Gradonačelnik se prisjetio dana napada na Zadar i zahvalio svima koji su branili grad, posebice onima koji su dali život u toj obrani, ali i onih koji su u gradu radili, živjeli i bili potpora braniteljima na prvoj crti bojišnice. U konačnici, obrana grada je bila slom agresora koji je napadao naročito civilne ciljeve, bolnicu, stambene zgrade, kulturne ustanove, povijesne spomenike i pobjeda pravednika koji su obranili svoj grad i svoju državu.  Sve zemlje u svijetu poštuju svoje branitelje , a hrvatski branitelji imaju posebnu ulogu u stvaranju hrvatske države i zbog toga zaslužuju i posebno mjesto u društvu danas, zato da pokušamo živjeti one vrijednosti za koje su se oni borili: zajedništvo, domoljublje i ljubav prema Hrvatskoj.

Vezane fotografije

Obilježen Dan obrane grada Zadra Obilježen Dan obrane grada Zadra Obilježen Dan obrane grada Zadra Obilježen Dan obrane grada Zadra Obilježen Dan obrane grada Zadra Obilježen Dan obrane grada Zadra Obilježen Dan obrane grada Zadra Obilježen Dan obrane grada Zadra Obilježen Dan obrane grada Zadra