Obilazak radova na Rivi
Obilazak radova na Rivi
Gradonačelnik, župan i državni tajnici u obilasku Rive.

Druga faza radova na zadarskoj Rivi je završena. Gradonačelnik Branko Dukić, župan Božidar Longin,  državni tajnici Josip Bilaver i Šime Erlić te v.d. ravnatelja Lučke uprave Đoni Štambuk, u pratnji predstavnika izvođača radova i nadzora, te uz prisustvo medija, obišli su do sada izvedene radove. Preostali su još radovi na potezu od hotela Zagreb do gata koji su trenutno u tijeku, a na jesen, krajem rujna kreće i izgradnja, odnosno produženje gata do njegovih nekadašnjih gabarita. 

Ponosan sam i zadovoljan ovim projektom i radovima. Grad, Županija i Ministarstvo- svi smo uspjeli ovaj vrijedan projekt uklopiti u EU fondove i obnoviti oštećenu rivu. Moramo spomenuti i izvođače koji rade brzo i kvalitetno pa se nadam da ćemo dogodine imati našu Rivu u punom sjaju. Zadar bez Rive nije Zadar, ona mora postati epicentar gradskog života.- naglasio je gradonačelnik. 

Državni tajnik u Ministarstvu mora, Josip Bilaver istaknuo je kako su dvije od tri faze radova gotove. Dio Liburnske je u cijelosti završen, a radovi na Rivi bi trebali  trajati do kraja iduće godine, no dobra dinamika izvođenja znači da će možda biti gotovi i do početka iduće turističke sezone. Također, naglasio je da Ministarstvo i Županija zajednički rješavaju granice pomorskog dobra kako bi Grad Zadar uskoro mogao bolje i učinkovitije upravljati tim područjem. 

Vezane fotografije

Obilazak radova na Rivi Obilazak radova na Rivi Obilazak radova na Rivi Obilazak radova na Rivi Obilazak radova na Rivi Obilazak radova na Rivi Obilazak radova na Rivi Obilazak radova na Rivi Obilazak radova na Rivi Obilazak radova na Rivi