Obilazak radova
Obilazak radova
Početak parternog uređenja rive i završetak uređenja skate parka.

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima obišao je danas dva gradilišta. Na rivi je, nakon završetka radova na obalnom pojasu, započelo parterno uređenje. Obuhvat ovog projekta odnosi se prvenstveno na uređenje pješačkih staza i ovalnih cvjetnjaka unutar zelenog pojasa Obale Petra Krešimira IV, te biciklističke staze u sklopu nogostupa uz obodnu prometnicu. Svi koridori pješačkih staza ostat će isti uz minimalne korekcije. Kameni rubnjaci koji omeđuju ovalne cvjetnjake zamijeniti će se novim rubnjacima, zelene površine koje sada nisu omeđene omeđiti će se novim kamenim rubnjacima, a za navodnjavanje zelenila izvesti će se automatski sustav navodnjavanja. Radovi su započeli u studenom, a rok dovršetka je do sredine travnja. Radove izvodi G.A.M.I.K. d.o.o. iz Podstrane uz ugovorenu cijenu od 870.834,79 eura bez PDV-a. Stručni nadzor obavlja tvrtka OBSTINATIO iz Splita, a aarheološki nadzor Muzej antičkog stakla u Zadru.

U parku uz ulicu Kažimira Zankija na Bokanjcu završeni su građevinski radovi te je uređen skate park. U idućih par dana park će dobiti i rasvjetne stupove te će se dovršiti hortikulturni radovi. Po projektu Arhitektonskog studija Rene izvođač radova, TIM do.o. iz Nadina izgradio je prvi skate park u zadru za iznos od 485 442,97 eura. 

U tijeku je izrada projekte dokumentacije za drugu fazu parka uz ulicu Hrvatskog sabora i Put vrela kojom će se u potpunosti definirati uređenje ovog ulaza na Novi Bokanjac i s kojim će ovaj dio grada dobiti novu vizuru i nove sadržaje za kvalitetan život. u drugoj fazi izgradnje previđeni su brojni sadržaji za sve uzraste: trim staza, boćališta, streetball, badminton, teqball, stolni tenis, rolalište – klizalište, umjetne stijene za penjanje, dječja igrališta i sprave, labirint, senzorički kutak, otvorena pozornica s gledalištem, park kamenih skulptura, etno selo, paviljon s popratnim sadržajima poput toaleta, skladišta, ugostiteljskog sadržaja.

 -Želimo zaštititi sva zelena područja u gradu i pretvoriti ih jednog dana u uređene parkove, vjerojatno na način da svaki kvart ima jedan park. Ovi projekti dio su  zelenih politika gradske uprave za koje se Grad opredijelio kroz prostorno planiranje i donošenje odluka- rekao je gradonačelnik.

 

 

Vezani dokumenti

Dokument Bokanjac.pdf