Međunarodni je dan plesa!
Međunarodni je dan plesa!
U vrijeme epidemije COVID-19, 30 plesačica Zadarskog plesnog ansambla priredilo je performance na zadarskoj rivi.

Od 29. travnja 1982. godine slavi se Međunarodni dan plesa. Hrvatska se obilježavanju pridružila 1999., te od tada do danas, diljem svijeta šalje poruku o plesu kao o jednom od najintrigantnijih umjetničkih oblika izražavanja koji može prevladati sve kulturne, etičke i političke prepreke.

U vrijeme epidemije COVID-19, gotovo 30 plesačica Zadarskog plesnog ansambla u zoru je priredilo performance na zadarskoj rivi i na taj način obilježilo Međunarodni dan plesa.

„Svake godine u povodu obilježavanja Svjetskog dana plesa imali smo obilježavanje koje je uključivalo velik broj djece, plesača i ostalih umjetnika. Ove godine s obzirom na situaciju nismo u mogućnosti organizirati takvo nešto, ali ne želimo prekinuti tradiciju te smo Dan plesa odlučile obilježiti na ovakav način. Imamo prekrasnu rivu dužine 800 metara, a sve ove kolone udaljene su pedeset koraka te smo odlučili na njima otplesati. Preko društvenih mreža dogovorili smo se gdje će tko stajati i tko što radi. U šest sati smo bili na rivi i djevojke su otplesale, a nekolicina nas je snimala i koordinirala te ćemo u konačnici napraviti kratki film“ rekla je Sanja Petrovski, predsjednica udruge Zadarski plesni ansambl.

Pogledajte video na linku:

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=2FJcWK4cGzA