Međunarodni znanstveno-stručni simpozij Uloga komunikacije u gospodarenju otpadom Zadar 2015.
Međunarodni znanstveno-stručni simpozij Uloga komunikacije u gospodarenju otpadom Zadar 2015.

Uloga komunikacije u gospodarenju otpadom bit će središnja tema Međunarodnog znanstveno-stručnog simpozija Zadar 2015. Cilj simpozija je ukazati na važnost komunikacije, odnosno informiranja, edukacije i dijaloga, u gospodarenju otpadom, istaknuti probleme vezane uz razinu informiranosti i svijesti javnosti o njihovoj ulozi u uspostavljanju cjelovitog sustava gospodarenja otpadom te omogućiti konstruktivnu razmjenu mišljenja. Simpozij će se održati od 19. do 21. ožujka 2015. godine u Falkensteiner hotelu u Zadru.

Domaći i strani stručnjaci održat će predavanja na temu informiranosti i svijesti javnosti o  gospodarenju otpadom, edukaciji građana o toj temi te o utjecaju i posredovanju aktivističkih udruga u reguliranju gospodarenja otpadom, pri čemu će biti istaknuti dobri primjeri iz prakse.

Tijekom simpozija održat će se i okrugli stol na temu Što je potrebno za bolju komunikaciju svih sudionika cjelovitog sustava gospodarenja otpadom, a u sklopu događaja, bit će organizirana i regionalna studentska radionica na kojoj će sudjelovati studenti Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Veleučilišta Velika Gorica i Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

Do sada je svoje radove prijavilo trideset stručnjaka iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine,  Belgije, Mađarske, Grčke, Njemačke, Austrije, Malte i Nizozemske. Dolazak stručnjaka iz Nizozemske i njegovo predavanje omogućila je Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske

Simpozij organiziraju Hrvatska udruga za gospodarenje otpadom (HUGO), Međunarodna organizacija za kruti otpad (ISWA), u suradnji s tvrtkama Eko, Čistoća i Hauska & Partner, Geotehničkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Odjelom za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru i Udrugom EKO Zadar. Simpozij će se održati od 19. do 21. ožujka 2015. godine u Falkensteiner hotelu u Zadru. Pokrovitelji Simpozija su Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Zadarska županija i Grad Zadar.

Zbog aktualnosti teme i brojnih izlaganja pozivamo vas da popratite ovaj Simpozij.

Cjelovit program Simpozija donosimo u privitku.