Kalmeta: ponosni smo na vaš rad
Kalmeta: ponosni smo na vaš rad

Zadarsko Sveučilište proslavilo je danas svoj dan - Dies academicus 2014. Svečanom sjednicom obilježena je 12. obljetnica obnove. Sjednici su nazočili su brojni ugledni gosti akademske zajednice iz zemlje i inozemstva, dodijeljene su rektorove nagrade zaslužnim ustanovama i pojedincima, godišnje nagrade, a prof.dr.sc.Hrvoju Kraljeviću dodijeljen je počasni doktorat zadarskog Sveučilišta. 

- Prisjećajući se početaka zadarskog sveučilišta sa 16 sveučilišnih odjela i tada postavljenih ciljeva i zadataka u okviru hrvatskog visokoškolskog obrazovnog sustava danas sa zadovoljstvom pratimo njegov razvoj i rast. Grad Zadar redovito je pratio potrebe razvoja Sveučilišta prepoznajući u njemu nezaobilaznog partnera, a u njegovim aktivnostima nemjerljiv potencijal ne samo za znanstveni i obrazovni, već i za društveni, kulturni i gospodarski razvoj, istaknuo je u svom pozdravnom govoru gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta te izrazio zahvalnost Sveučilištu i njegovim profesorima što su se zauzeli za grad i na znanstvenim osnovama dokazali i pokazali da sa svim svojim potencijalim Zadar može i zaslužuje biti administrativno središte regije u novoj regionalnoj podjeli Hrvatske ako do nje dođe.

- Pred nama je i novi zajednički kapitalni projekt – izgradnja Sveučilišnog kampusa i Sveučilišne knjižnice. Provedbu projekta prate Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Europska investicijska banka - EIB, te Europska komisija i uvjeren sam kako njegovom realizacijom Zadar dobiva novu dimenziju uspješnog i efikasnog grada, kazao je gradonačelnik.

- Drage studentice i studenti, vi ste istinska snaga i budućnost ovoga grada. Želim vam da uspješno ispunite svoje studentske obveze i  u ovom gradu ostvarite svoje snove, poručio je Kalemta.

U ime Grada Zadra svečanosti su, uz gradonačelnika Kalmetu, nazočili zamjenici Zvonimir Vrančić i Ivica Vlakić te pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić.

Vezane fotografije

Kalmeta: ponosni smo na vaš rad Kalmeta: ponosni smo na vaš rad Kalmeta: ponosni smo na vaš rad Kalmeta: ponosni smo na vaš rad Kalmeta: ponosni smo na vaš rad Kalmeta: ponosni smo na vaš rad