Gradonačelnik: ponosni smo na vaše uspjehe
Gradonačelnik: ponosni smo na vaše uspjehe

Na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu, održanoj povodom Dana izvannastavnih aktivnosti, gradonačelnik Božidar Kalmeta i zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić, uručili su učenicima i njihovim mentorima koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo i treće mjesto pohvalnice, zahvalnice i prigodne poklone.

-Ponosni smo na sve vaše uspjehe, naglasio je gradonačelnik čestitajući učenicima i njihovim mentorima na odličnim rezultatima na državnim natjecanjima iz različitih nastavnih područja. - Obrazovanje je nešto što nam nitko ne može oduzeti i neizmjerno je važno za malu zemlju kao što je Hrvatska da ima mlade i obrazovane mlade ljude koji su naša budućnost, kazao je te pohvalio sve koji su se u velikom broju odazvali i sudjelovali na ovogodišnjim Danima izvannastavnih aktivnosti.

Ujedinjeni u zajedničkoj temi, pod vodstvom svojih mentora učenici su se predstavili recitalima, pjesmom, plesom, scenskim igrama i dokumentarnim filmom. Posebne gošće bile su klapa "Bersice" pod glazbenim vodstvom prof. Marijane Dušević.

Školska natjecanja i smotre koje provode Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u školskoj 2013./2014. godini za učenike i mentore osnovnih škola Grada Zadra bila su vrlo uspješna. Na županijskim natjecanjima prvo, drugo i treće mjesto osvojilo je 529 učenika uz podršku i stručnu pomoć 64 mentora. Na državnim natjecanjima 77 učenika osvojilo je prva tri mjesta uz pratnju 17 mentora.