Gradonačelnik Kalmeta upriličio primanje za predstavnike veleposlanstava u RH
Gradonačelnik Kalmeta upriličio primanje za predstavnike veleposlanstava u RH
Povodom održavanja Tuna, sushi & wine festivala.

U okviru održavanja Tuna, sushi & wine festivala, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta, sa suradnicima, upriličio je primanje za predstavnike veleposlanstava u Hrvatskoj: veleposlanika Japana, Nj.E. Keiji Idea, veleposlanika Španjolske, NJ.E. Eduarda Aznara Camposa, veleposlanika Njemačke, Nj.E.Thomasa Schultzea i konzula Republike Koreje, Che Dong-hwana.

Veleposlanici su izrazili zahvalnost domaćinima na gostoprimstvu i zadovoljstvo programom ovogodišnjeg festivala tune i sushija kojeg  je u suranji s Gradom Zadrom i Turističkom zajednicom te uz potporu Ministarstva turizma, organiziralo japansko veleposlanstvo u Hrvatskoj.

Ovo prigodom, gradonačelnik Kalmeta, zahvalio se japanskom veleposlaniku na organizaciji manifestacije te iskazao zadovoljstvo održanim festivalom istaknuvši kako nam je ovaj događaj iznimno važan, ne samo u turističkom smislu nego i radi razvoja hrvatsko-japanskih gospodarskih odnosa te proširenja suradnje na svim poljima gdje možemo i trebamo surađivati. Da je događaj pobudio veliku pozornost domaćih ljudi ali i turista pokazuje i posjećenost programa festivala te odaziv posjetitelja na galu večeru u Arsenalu na koju mnogi nisu mogli doći zbog ograničenosti prostora pa su ulaznice, čiji je prihod od prodaje išao u humanitarne svrhe, bile raspordane nekoliko dana unaprijed. Stoga, čulo se na primanju, iznesen je prijedlog da se sljedeće godine takva manifestacija možda organizira u nekom većem prostoru. Također, ovaj je događaj vrlo dobro i medijski popraćen i zasigurno će doprinijeti obogaćivanju zadarske turističke predsezone, naglasio je gradonačelnik.

Veleposlanik Ide naglasio je važnost gospodarskog aspekta manifestacije jer će ona, uvjeren je, doprinijeti privlačenju novih, poglavito japanskih ulagača na ovo područje. Veleposlanik Njemačke, gosp.  Schultze, složio se s kolegom te kazao da je Zadar privlačan grad za ulaganja jer najlakše i najbrže prihvaća nove investitore, a dobar primjer za to je i ulaganje u luku Gaženica gdje je Njemačka razvojna banke bila najveći i najpovoljniji kreditor. Veleposlanik Španjolske, gosp.  Aznar Campos najavio je pomoć pri organizaciji dana španjolske kulture u Zadru, a Južnokorejski konzul, gosp. Dong-hwan,  da će u buduće Zadar biti nezaobilazan grad na ruti vođenja službenih delegacija iz te dalekoistočne zemlje.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Kalmeta upriličio primanje za predstavnike veleposlanstava u RH Gradonačelnik Kalmeta upriličio primanje za predstavnike veleposlanstava u RH Gradonačelnik Kalmeta upriličio primanje za predstavnike veleposlanstava u RH Gradonačelnik Kalmeta upriličio primanje za predstavnike veleposlanstava u RH Gradonačelnik Kalmeta upriličio primanje za predstavnike veleposlanstava u RH Gradonačelnik Kalmeta upriličio primanje za predstavnike veleposlanstava u RH Gradonačelnik Kalmeta upriličio primanje za predstavnike veleposlanstava u RH Gradonačelnik Kalmeta upriličio primanje za predstavnike veleposlanstava u RH Gradonačelnik Kalmeta upriličio primanje za predstavnike veleposlanstava u RH