Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio gradonačelnika Mostara i načelnika općine Neum
Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio gradonačelnika Mostara i načelnika općine Neum

Povodom održavanja početne konferencije projekta „CB-Green“, koja je održana u Muzeju antičkog stakla, gradonačelnik Božidar Kalmeta, u Maloj vijećnici Grada Zadra, upriličio je primanje za gradonačelnika Mostara, g. Ljubu Bešlića i načelnika općine Neum, g. Živka Matušku.

Gradonačelnik Mostara, g. Bešlić je istaknuo kako sve više ljudi dolazi studirati u Mostar, zahvaljujući čak četirima sveučilištima, što svakako povoljno utječe na njihovu ekonomiju.

-Grad Zadar ima tradicionalno veoma dobru suradnju s Gradom Mostarom i  Općinom Neum, a posljednjih godina smo i partneri u projektima koje financira Europska unija.  Surađujemo izravno i u okviru raznih asocijacija gradova, a ponajprije unutar Foruma jadranskih i jonskih gradova. Dijelimo i zajedničku orijentaciju prema turizmu i pratećim gospodarskim granama, a s Mostarom i prema razvoju sveučilišta, znanstvene i obrazovne suradnje i dr., istaknuo je među ostalim gradonačelnik Kalmeta te potvrdio da imamo izvrsnu sveučilišnu razmjenu jer Sveučilište u Zadru ima potpisane bilateralne ugovore o suradnji sa Sveučilištem u Mostaru i Sarajevu.

-Gradu Zadru je zadovoljstvo pomoći svojim iskustvom gradovima partnerima na njihovom putu što skorijeg ulaska u EU, kazao je Kalmeta.

Primanju su također nazočili zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić, pročelnik UO za EU fondove Šime Erlić i voditeljica odsjeka za međunarodnu suradnju Anita Gržan Martinović. Svi su iskazali zadovoljstvo radi međusobne suradnje s nadom da će ona u budućnosti biti još bolja.

Vezane fotografije

Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio gradonačelnika Mostara i načelnika općine Neum Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio gradonačelnika Mostara i načelnika općine Neum Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio gradonačelnika Mostara i načelnika općine Neum Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio gradonačelnika Mostara i načelnika općine Neum Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio gradonačelnika Mostara i načelnika općine Neum