Morske orgulje i Pozdrav suncu učinile su Zadar prepoznatljivim u svijetu
Morske orgulje i Pozdrav suncu učinile su Zadar prepoznatljivim u svijetu
Gradonačelnik Božidar Kalmeta upriličio primanje za akademika Nikolu Bašića.

Povodom izbora u redovno članstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Vrančićem te pročelnikom Darkom Kasapom i zamjenikom Matkom Segarićem, upiličio je primanje za ahitekta akademika Nikolu Bašića.

- U tvoju kvalitetu i stručnost uvjerili smo se na licu mjesta. Mnoga tvoja najveća i najznačajnija urbanistička postignuća ostvarena su upravo u Zadru, a Morske orgulja i Pozdrav suncu učinile su Zadar pepoznatljivim u svjetskim okvirima. Svojim golemim opusom, glasovitim projektima kao i mnogobrojnim nagradama i priznanjima u zemlji i inozemstvu doprinio si razvoju razvoju arhitektonske struke i urabnom razvoju Zadra na čemu ti zahvaljujemo. Puno smo napravili i još nas puno posla čeka. Stoga se veselimo nastavku suradnje s tobom, naglasio je gradonačelnik Kalmeta čestitajući akademiku Bašiću na primanju u redovno članstvo HAZU-a.

Nikola Bašić zahvalio je na prijemu, dugogodišnjoj suradnji i podršci svih čelnih ljudi grada Zadra do sada jer, kako je kazao: - Da nisam imao tako dobre partnere s druge strane, ne bi niti moji rezultati bili ovako plodonosni. Mogu reći da sam ostvario dječački san kad je ovaj grad u pitanju jer sam mnoge vizure budućeg Zadra počeo skicirati već u gimnaziji, istaknuo je Bašić dodajući da je urbanizam i razvoj grada u neperkidnoj transformaciji i iznova pruža nove izazove i nova zadovoljstva.

Kao uspomenu na ovaj događaj gradonačelnik Kalmeta darovao je akademiku Bašić repliku Čikinog križića.

Vezane fotografije

Morske orgulje i Pozdrav suncu učinile su Zadar prepoznatljivim u svijetu Morske orgulje i Pozdrav suncu učinile su Zadar prepoznatljivim u svijetu Morske orgulje i Pozdrav suncu učinile su Zadar prepoznatljivim u svijetu Morske orgulje i Pozdrav suncu učinile su Zadar prepoznatljivim u svijetu Morske orgulje i Pozdrav suncu učinile su Zadar prepoznatljivim u svijetu