Chicago dobiva jezerske orgulje po uzoru na zadarske Morske orgulje
Chicago dobiva jezerske orgulje po uzoru na zadarske Morske orgulje

Predio Chicaga, Park District razmišlja o gradnji jezerskih orgulja kao dio plana proširenja obale. Planeri smatraju da bi baš na tom dijelu obale bilo idealno mjesto za buduće jezerske orgulje koje bi se gradile po uzoru na zadarske Morske orgulje! 

-        Na ideju smo došli zahvaljujući ideji iz Zadra, hrvatskoga grada koji je duž svoje gradske rive izgradio morske orgulje. Ondje, uz pomoć valova koji sile zraka guraju kroz cijevi ugrađene ispod obale, stvaraju se nizovi zvukova koji podsjećaju na zvukove orgulja.- izjavio je Bob Foster, glavni projektni menadžer.

Fosterova ideja oduševljeno je prihvaćena u Park Districtu i za očekivati je da će u budućnosti zadarske Morske orgulje dobiti mlađu verziju u Chicagu! 

Cijeli članak pod naslovom "The music of lake Michigan? Chicago could get pipe organ powered by waves" koji je objavljen na stranici DNAinfo možete pronaći na sljećem linku:

http://www.dnainfo.com/chicago/20150305/hyde-park/lakefront-pipe-organ-would-be-powered-by-waves-of-lake-michigan

Vezane fotografije

Chicago dobiva jezerske orgulje po uzoru na zadarske Morske orgulje Chicago dobiva jezerske orgulje po uzoru na zadarske Morske orgulje Chicago dobiva jezerske orgulje po uzoru na zadarske Morske orgulje