Državni tajnik posjetio OB Zadar: Ugodno sam iznenađen postignutim napretkom zadarske bolnice
Državni tajnik posjetio OB Zadar: Ugodno sam iznenađen postignutim napretkom zadarske bolnice
Razvoj OB Zadar i unaprjeđenje borbe protiv raka kroz nabavu linearnog akceleratora i razvoj preventivnih programa.

Državni tajnik u ministarstvu zdravstva Silvio Bašić, jedan od pet zadarskih državnih tajnika, u pratnji župana Božidara Longina i gradonačelnika Branka Dukića posjetio je Opću bolnicu Zadar gdje ga je ravnatelj Željko Čulina upoznao s aktivnostima najveće zdravstvene ustanove u Zadarskoj županiji.

Ministarstvo zdravstva je u posljednjih godinu dana zadarskoj bolnici doniralo 16,2 milijuna kuna vrijednu opremu pa je državni tajnik ovom prigodom obišao novi RTG uređaj za interventne kardiološke zahvate - angiosalu te novi CT uređaj, koji svaki vrijede više od 5 milijuna kuna. 

„Ugodno sam iznenađen postignutim napretkom i kvalitetom usluge koju pruža Opća bolnica Zadar. Bolnica je ostvarila značajan iskorak u posljednjih nekoliko godina, pogotovo s novom opremom koja podiže kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga. Prvenstveni cilj mojeg posjeta zadarskoj bolnici bio je zahvaliti na svim aktivnostima koje bolnica poduzima u borbi protiv koronavirusa kao i u pružanju adekvatne zdravstvene skrbi svim pacijentima“, istaknuo je Bašić koji je u pratnji ravnatelja Čuline, župana i gradonačelnika obišao i 50 milijuna kuna vrijedne radove na izgradnji i opremanju Dnevnih bolnica, koji su u završnoj fazi.

„Upoznali smo državnog tajnika s aktivnostima Opće bolnice Zadar po pitanju zbrinjavanja pacijenata s naglaskom na COVID odjele. Upoznali smo ga djelovanjem pojedinih bolničkih odjela i službi, primjerice s radom Odjela za kardiologiju koji je odjel s vrhunskom opremom i stručnjacima i kao takav je, slobodno možemo kazati, u rangu kliničkih bolnica. Zahvalio sam mu na aktivnoj potpori ministarstva radu naše bolnice te očekujemo da će se dobra suradnja i dalje nastaviti“, poručio je ravnatelj Čulina.

Vezane fotografije

Državni tajnik posjetio OB Zadar: Ugodno sam iznenađen postignutim napretkom zadarske bolnice Državni tajnik posjetio OB Zadar: Ugodno sam iznenađen postignutim napretkom zadarske bolnice Državni tajnik posjetio OB Zadar: Ugodno sam iznenađen postignutim napretkom zadarske bolnice Državni tajnik posjetio OB Zadar: Ugodno sam iznenađen postignutim napretkom zadarske bolnice Državni tajnik posjetio OB Zadar: Ugodno sam iznenađen postignutim napretkom zadarske bolnice Državni tajnik posjetio OB Zadar: Ugodno sam iznenađen postignutim napretkom zadarske bolnice