Državni tajnik Glavina: Zadar postaje ozbiljna destinacija kulturnog turizma
Državni tajnik Glavina: Zadar postaje ozbiljna destinacija kulturnog turizma

U sklopu konferencije “EU fondovi 2021.-2027.-Nove prilike” državni tajnici Josip Bilaver, iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Tonči Glavina, državni tajnik iz Ministarstva turizma i sporta s gradonačelnikom Brankom Dukićem obišli su dovršene te projekte koji su u tijeku, a čija se obnova i gradnja sufinancira iz europskih fondova. Radi se o projektima uređenja šetnice na Muraju, Obale kralja Petra Krešimira IV, poznate zadarske rive, crkve sv. Nikole i drugih.

- Uistinu je impresivno što je sve napravljeno u Zadru u području obnove kulturne i spomeničke baštine na Poluotoku - od Providurove i Kneževe palače, do crkve sv. Nikole i šetnice na Muraju, a uskoro kreće i rekonstrukcija zadarske rive. Kako sam informiran ovime se zaključuje obnova cijele povijesne jezgre grada. Raduje me što Zadar postaje ozbiljna destinacija kulturnog turizma, istaknuo je državni tajnik Glavina.

Državni tajnik Bilaver podsjetio je na projekte iz područja pomorstva, prometa i cestogradnje koji su realizirani u proteklom razdoblju i najavio nove investicije u sljedećem razdoblju:

- S obzirom na sva uspješno realizirana ulaganja i provedene infrastrukturne projekte na području Zadra i Zadarske županije, nema razloga da tako nastavimo i dalje. Najznačajniji projekt u razvoju pomorske infrastrukture u gradu Zadru je obnova zadarske rive gdje očekujemo skori početak radova. U području javnog prometa mogu najaviti da će Liburnija, pored već nabavljenih novih 25 autobusa, dobiti još 25 čime ćemo u potpunosti obnoviti njezin vozni park. Također, očekuje nas nabavka električnih autobusa i izgradnja nove stajanke sa fotonaponskim ćelijama na Zračnoj luci Zadar, jedinoj zračnoj luci u EU koja će biti financirana iz nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a što se tiče prometnica u planu je financiranje obilaznica unutra grada te od Zadra do Biograda čime će se izmjestiti većina tranzitnog prometa i povećati sigurnost i mobilnost naših građana i turista, zaključio je Bilaver.

Vezane fotografije

Državni tajnik Glavina: Zadar postaje ozbiljna destinacija kulturnog turizma Državni tajnik Glavina: Zadar postaje ozbiljna destinacija kulturnog turizma Državni tajnik Glavina: Zadar postaje ozbiljna destinacija kulturnog turizma Državni tajnik Glavina: Zadar postaje ozbiljna destinacija kulturnog turizma Državni tajnik Glavina: Zadar postaje ozbiljna destinacija kulturnog turizma Državni tajnik Glavina: Zadar postaje ozbiljna destinacija kulturnog turizma Državni tajnik Glavina: Zadar postaje ozbiljna destinacija kulturnog turizma Državni tajnik Glavina: Zadar postaje ozbiljna destinacija kulturnog turizma Državni tajnik Glavina: Zadar postaje ozbiljna destinacija kulturnog turizma