Dan sjećanja na žrtve Škabrnje
Dan sjećanja na žrtve Škabrnje
Fotogalerija Galerija
26. godišnjica masakra u kojem je ubijeno 86 civila i branitelja Škabrnje.

Više od 15.000 ljudi iz svih krajeva Hrvatske ove se godine okupilo u Škabrnji kako bi obilježili Dan sjećanja na žrtve Škabrnje, 26. godišnjicu masakra u kojemu je 18. studenoga 1991. poginulo 86 civila i branitelja i kako bi odali počast i iskazali zahvalnost svima njima koji su podnijeli žrtvu za slobodu Hrvatske.

Državna, vojna, županijska, gradska i općinska izaslanstva, kao i izaslanstva mnogih braniteljskih i civilnih udruga, položila su vijenac i zapalila svijeće kod spomen-obilježja masovne grobnice „Ruža za poginule branitelje i civile“ te pred Središnjim križem na mjesnom groblju. Visoku državnu delegaciju predvodili su potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar turizma Gari Cappelli. Na čelu izaslanstva Grada Zadra bili su gradonačelnik Branko Dukić i zamjenik Ante Babić  koji su na spomen obilježju za poginule u Domovinskom ratu položili zajednički vijenac svih hrvatskih gradova. Svetu misu u spomen na sve poginule u Domovinskom ratu u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Škabrnji predvodio je vojni ordinarij, mons. Jure Bogdan.  

Vezane fotografije

Dan sjećanja na žrtve Škabrnje Dan sjećanja na žrtve Škabrnje Dan sjećanja na žrtve Škabrnje Dan sjećanja na žrtve Škabrnje Dan sjećanja na žrtve Škabrnje Dan sjećanja na žrtve Škabrnje Dan sjećanja na žrtve Škabrnje Dan sjećanja na žrtve Škabrnje Dan sjećanja na žrtve Škabrnje Dan sjećanja na žrtve Škabrnje Dan sjećanja na žrtve Škabrnje Dan sjećanja na žrtve Škabrnje