Dan sjećanja na žrtve Škabnje
Dan sjećanja na žrtve Škabnje
Fotogalerija Galerija
Dostojanstveno i mirno obilježena 24. godišnjica stradanja Škabrnje.

U srijedu, 18. studenog, u  miru i dostojanstveno, obilježena je 24. godišnjica stradanja Škabnje. Danu sjećanja na žrtve Škarbnje odazvao se velik broj ljudi i hodočasnika iz svih djelova Hrvatske. U programu obilježavanja sudjelovali su u ime Grada Zadra gradonačelnik Božidar Kalmeta i zamjenik Zvonimir Vračić. Osim brojnih braniteljskih udruga na komemoraciju su došli izaslanici Hrvatskog sabora, Vlade RH, predstavnici Generalskog zbora, Hrvatske vojske, policije i drugih hrvatskih institucija. Na središnjem skupu govorio je načelnik općine Škabrnja, Nediljko Bubnjar, a u programu je sudjelovao djevojački zbor Glazbene škole Blagoje Bersa, Zadar i hrvatska glazbena diva Radojka Šverko.  

Dan sjećanja započeo je mimohodom od predjela Ambar do središta mjesta, te polaganjem zajedničkog vijenca na spomen obilježje masovne grobnice. Misu je potom u crkvi Uznesenja BDM predvodio gospićko-senjski biskup Mile Bogović. Program obilježavanja završen je polaganjem vijenaca i pljenjem svijeća na mjesnom groblju sv. Luke.  U Škabrnji je u Domovinskom ratu stradalo 86 branitelja i civila, od kojih je najveći broj ubijen 18. studenog 1991.godine, dok je samo mjesto gotovo uništeno do temelja.

 

Vezane fotografije

Dan sjećanja na žrtve Škabnje Dan sjećanja na žrtve Škabnje Dan sjećanja na žrtve Škabnje Dan sjećanja na žrtve Škabnje Dan sjećanja na žrtve Škabnje Dan sjećanja na žrtve Škabnje